NordenBladet — Lihavõtete ajal on Soomes muudatused asutuste lahtiolekuaegades ja teenuste puhul. Vaata lähemalt, mis on teisiti.

Kaupluste lahtiolekuajad vabastati 2016. aasta algusest. Poodide lahtiolekuaegade kohta saab infot kodulehtedelt: K-grupp, S-grupp ja Lidl.

Alko poed on lahti neljapäeval kella 21ni õhtul. Uue alkoholiseaduse kohaselt võivad Alko poed olla lahti ka lihavõtete laupäeval tavalisel laupäevasel ajal kella 9-18. Pärast seda on poed lahti pärast lihavõtteid teisipäeval, edastab Alko.

Posti poed on neljapäeval lahti nagu tavaliselt. Poed on kinni Suurest Reedest kuni esmaspäevani, edastab Posti. Erandiks on Helsingi peapostkontor, mis on avatud laupäeval kell 10-16.

Pangad suletakse neljapäeval kell 13. Pärast seda on pangad suletud terve lihavõtete aja ja kontorid on taas avatud teisipäeval.

Lihavõtete liiklus on tihedam neljapäeval ja reedel, edastab Maanteeamet. Uuesti on liiklus tihedam pühapäeval ja esmaspäeval. Esmaspäeval on liiklusolud halvad.

Autojuhte abistab lihavõtete ajal Autoliidu üldise maanteeteenuse Operatsioon Pajuurb. Lisainfot teenuse kohta saab Autoliidu veebist.

Bussiliikluses on lihavõtete ajal mitmeid muudatusi. Osa busse jääb üldse käigust ära. Bussigraafikud on üleval Matkahuolto veebis.

Kaugrongide graafikus on samuti muudatused. Kaugrongid sõidavad neljapäeval nagu reedel. Reedel sõidavad rongid enamjaolt pühapäevase graafiku järgi ja laupäeval nagu tavaliselt. Pühapäeval sõidavad rongid nagu ikka pühapäeval. Esmaspäeval liiguvad rongid nagu pühapäeval. Graafikuid saab vaadata VRi veebist.

Helsingi HSLi ühistransporditeenus töötab neljapäeval reedese graafiku järgi ja reedel ning esimesel ja teisel ülestõusmispühal (pühapäeval ja esmaspäeval) pühapäevase graafiku järgi.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT