NordenBladet — Soomes on taas aktiviseerunud suvilapetised, kelle ohvriks langes seekord 6-liikmeline Turust pärit lastega pere, kes jäi pika nina ja ilma öömajata 25-kraadise pakase kätte. Juhuslikult samasse kohta sattunud turismiettevõtja päästis perekonna, pakkudes neile asenduseks teist suvilat, vahendab Ilta-Sanomat.

Pere üüris Lapimaal Kittilä vallast Levil aastavahetuseks suvila. Nad panid kuulutuse lehte ja said e-posti teel vastuse ühelt naisterahvalt. Seda pakkumist aga vastu ei võetud, kuna hind tundus liiga kõrge ja elamine liiga suur. Samuti ei andnud pakkuja oma telefoninumbrit.

Siis vastas sms-i kaudu üks meesterahvas, kes pakkus samuti suvilat. Turu pere helistas talle ja maksis ära 500 eurot kokkulepitud tasu. Mees lubas tulla ise Levile võtmeid üle andma.

Raha maksti 26. detsembril ja kohale jõuti 28. detsembril. Juba sõitu ajal tekkisid kahtlused, kuna mees ei vastanud enam telefonile.

Kui kohale jõuti, siis leiti eest pime suvila. Pere sai aru, et nad on petta saanud. Juhuslikult sattus sinna üks naisterahvas, kes tegeleb suvilate rendiga ja kes perekonna päästis – temalt võeti üürile üks teine suvila.

Pettumust suurendas see, et algselt suvilat üürinud mees küsis veel 70 eurot lisaks koristamise raha.

Kui uut kohta poleks saadud, siis oleks pere jäänud võõrasse kohta 25-kraadise pakase kätte. Asja kohta tehti teade politseile ja saadi teada, et sellised pettused on üsna tavalised. Asja uurimisega tegeleb Sise-Soome politsei Tamperes, kuna pettuse jäljed viivad Tamperesse.

 

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT