NordenBladet — Kokku on riist- ja tarkvaraüritusele TehnoHack panustatud üle 40 idee, mille vormivad prototüüpideks ideede autorid, insenerid, tootedisainerid ning äriinimesed.

Koostöös Elektrileviga on ürituse üks fookus targal linnal, näiteks suurandmetel, targal tolmul, liikluse juhtimisel, ohutusel, valgustusel, parkimisel.

„Tööstusrevolutsioon on alanud. Masinnägemine, asjade internet ja virtuaalsed elektrijaamad, tark tolm ja arupuru tungivad sisse igasse eluvaldkonda. Nädalavahetusel saavad hoo sisse mitmed uued lahendused väga keerulistele igapäevaelu ja tööstuse probleemidele,“ lubab tehnikaülikooli energeetikateadlane ja TehnoHacki peakorraldaja Heigo Mõlder.

TehnoHacki eesmärgiks on nädalavahetuse 48 tunni jooksul jõuda ideest reaalselt toimiva seadmeni. Iga idee ümber luuakse nelja- kuni kuueliikmeline meeskond, kes peab idee realiseerima esimeseks prototüübiks.

Võistluse auhinnafondiks on 5500 eurot, peaauhinnaks on 2000 eurot ning eripreemia 800 eurot. Baltimaade suurimat riist- ja tarkvara hackathoni TehnoHack korraldavad Skeemipesa ning TTÜ Mektory.

TehnoHacki parim ideede ja teostuste kombinatsioon võidab otsepääsme Ajujahi TOP30 hulka, osaluse mentorlusprogrammis ning 500 eurot prototüüpimiseks. Prototron valib ühe idee enda järgmise vooru TOP40 sekka. Auhinnad on välja pannud ka YE International, Arrow ja Farnell.

TehnoHack 2017 koduleht: www.tehnohack.ee

Ürituse 2016 aasta koduleht: www.tehnohack.ee/2016

 

Allikas: Eesti Teadusinfosüsteem
Loe kõiki NordenBladet´i “Eesti uudised & info” rubriigi artikleid SIIT