NordenBladet — Tallinnas Kultuurikatlas kohtuvad täna ja homme Euroopa Liidu liikmesriikide parlamentide ja Euroopa Parlamendi poliitikud, et arutada rahandus-, eelarve- ja majandusküsimusi.

Konverentsi juhatava Riigikogu rahanduskomisjoni aseesimehe Remo Holsmeri sõnul käsitletakse kolleegidega Euroopa Liidu majandus- ja rahaliidu tulevikuarenguid. „Arutelude möödapääsmatu osa moodustab Brexiti järgne Euroopa Liidu eelarve,“ ütles Holsmer. „Täna puudub veel selgus kui palju ja millised muutused Euroopa Liidu mitmeaastases eelarvestrateegias tulevad, seda olulisem on hetkel erinevate stsenaariumite analüüsimine.“

Holsmer tõi esile, et kuivõrd konverentsi üheks eesmärgiks on ka kogemuste vahetamine, siis avaneb Eestil võimalus tutvustada oma Euroopa kolleegidele e-maksulahendusi, mis on viinud meid maksukogumise kuluefektiivsuselt Euroopa parimate hulka. Samuti on Holsmeri sõnul kätte jõudnud aeg, mil tuleb kõne alla fiskaalkokkuleppe karmimate eelarvereeglite ülevõtmine Euroopa Liidu õigusesse.

Holsmeri sõnul pakub konverents rahvusparlamentidele võimaluse vahetada teavet ja parimaid praktikaid, et tugevdada koostööd parlamentide vahel ja aidata kaasa demokraatliku vastutuse tagamisele Euroopa Liidu majanduse juhtimise ja eelarvepoliitika valdkonnas.

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise parlamentaarse mõõtme raames toimuva Euroopa Liidu stabiilsuse, majanduse koordineerimise ja juhtimise konverentsi (SECG) avab Riigikogu esimees Eiki Nestor. Ettekannetega esinevad Euroopa Komisjoni volinikud Valdis Dombrovskis ja Günther H. Oettinger, Eesti Panga president Ardo Hansson, Rahandusministeeriumi maksu- ja tollipoliitika asekantsler Dmitri Jegorov, Majandusliku Koostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) asepeasekretär Mari Kiviniemi.

Konverents on avalik ja otseülekannet sellest saab jälgida parleu2017.ee veebilehelt, kust leiab ka konverentsi programmi. Foto- ja/või videomaterjal tehakse esimesel võimalusel kättesaadavaks parleu2017.ee veebilehel ja Riigikogu Flickri kontol ning YouTube’is. Konverentsil osalejate mõtteid jagame sotsiaalmeedia vahendusel Facebookis ja Riigikogu Twitteri kontol.

Ajakirjanikel, kes soovivad konverentsi kohapeal kajastada, palume end akrediteerida veebilehel. Ajakirjanike liikumine Kultuurikatlas on konverentsi ajal piiratud ning ajakirjanikud saavad töötada pressialal, kus on võimalus jälgida konverentsi otseülekannet, samuti teha intervjuusid. Intervjuusoovidest palume eelnevalt teada anda.

 

 

Allikas: Eesti Riigikogu