NordenBladet — Riigikogu majanduskomisjon korraldab Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames Tallinnas kõrgetasemelise transpordikonverentsi, mis toob Tallinnasse kokku rahvusparlamentide ja Euroopa Parlamendi poliitikud.

Riigikogu istungisaalis räägitakse täna lennuühenduste parandamisest, innovaatilistest lahendustest transpordis ja nende kasutusele võtuga seotud seadusemuudatuste vajadusest.

Konverentsi juhatava majanduskomisjoni esimehe Sven Sesteri sõnul muudab innovaatiliste lahenduste kasutuselevõtt põhjalikult meie majandust ja transpordisektorit, mistõttu peame juba täna tegelema seaduste uuendamisega.

Sesteri sõnul nõuab vajalike muudatuste elluviimine poliitikakujundajate head tahet. Selle näiteks ja kinnituseks tõi ta välja, et Riigikogu võttis kevadel vastu ühistranspordi seaduse muudatused, millega anti Uberile roheline tuli tegutsemiseks Eestis.

Transpordiühenduste konverentsi avab reedel Riigikogu esimees Eiki Nestor. Esimeses paneelis arutavad Euroopa Komisjoni transpordivolinik Violeta Bulc, Eesti majandus- ja taristuminister Kadri Simson ja Euroopa Parlamendi transpordi-ja turismikomisjoni esimees Karima Delli Euroopa transpordipoliitika ja Euroopa ühendamise teemadel. Arutelu modereerib Euroopa Komisjoni liikuvuse ja transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei.

Regional Jet nõukogu esimehe Jan Palmeri juhtimisel räägitakse teises paneelis paremast lennuühendusest ja ühenduste paremast planeerimisest Euroopa siseselt. Parimat praktikat jagavad Euroopa Parlamendi liikmed ja Euroopa Komisjoni esindajad. Veel tuleb konverentsil juttu innovatsioonist transpordisektoris, millest on kõnelema kutsutud Rolls-Royce’i, Alstom’i ja Hyperloop One esindajad.

Konverents on avalik ja otseülekannet sellest saab jälgida parleu2017.ee veebilehelt, kust leiab ka konverentsi programmi. Foto- ja/või videomaterjal tehakse esimesel võimalusel kättesaadavaks parleu2017.ee veebilehel ja Riigikogu Flickri kontol ning YouTube’is. Konverentsil osalejate mõtteid jagame Facebookis ja Riigikogu Twitteri kontol.

 

Avafoto: Sven Sester (Erik Peinar/ Riigikogu fotoarhiiv)
Allikas: Eesti Riigikogu