NordenBladet – 10.juunil peeti Tallinnas Soome 100. sünnipäeva puhul suurt Soome-Eesti päeva, mis kulmineerus õhtul Tallinna Vabaduse platsil toimunud suure Soome iseseisvumispäeva kontserdiga, kus pidasid kõne nii Eesti ja Soome presidendid kui armastatud Eesti ja Soome artistid.

Eesti-Soome kontsert, mida sotsiaalmeedias levitati hashtagiga #Soome100kontsert oli Soome 100 -juubeliaasta peasündmus Eestis, mida korraldas Soome Instituut. Publiku ees olid soome ja eesti pop- ja rokkmuusikud, kes esinesid nii koos ja eraldi. Muusikuid saatis soome saatebänd Räjähtävä Nyrkki ning õhtut juhisid mõlemal pool lathe tuntud ja armastatud näitlejad Sanna Stellan ja Jan Uuspõld.

Tasuta kontsert oli muusikaline segu nostalgiast ning uutest noortest artistidest – soomlaste ja eestlaste ühisesinemistest ning naabermaa laulude tõlgendustest. Soome100 kontserdi ametlikud meediapartnerid olid lehe soome100.ee andmetel Eesti Meedia ja The Baltic Guide, ent kõige põhjalikuma ülevaate tõid lugejateni Eesti Rahvusringhääling – ERR (tele/video ülekanne pildis) ning Nordic News Service – NordenBladet (üritust kajastavate galeriide ja intervjuudega). Viimased olid ka kõige suuremad ürituse kajastajad sotsiaalmeedias. Ka Yle Areena tegi üritusest otseülekande, ent see pole enam hiljemalt järgivaadatav.

ERR´i videoülekannet üritusest näete SIIT
NordenBladet Estonia galeriid sündmusest näete SIIT ning postitusi sotsiaalmeedias SIIT ja SIIT

 

Avafoto: Soome100 kontsert Tallinnas (NordenBladet/Helena-Reet Ennet)