OHMYGOSSIP — Kõigile Euroopa Liidu arstitudengitele avaneb võimalus teha praktikat Soomes, kuna valitsus tahab selliselt muuta kehtivat seadust. Eesmärk on, et Euroopa Liidu riigis arstiteadust õppinud tudengid saaksid Soomes teha ära oma praktika, mida neilt koolis nõutakse.

Muudatuse üheks põhjuseks on asjaolu, et paljud soomlased on asunud arstiks õppima välismaal. Kela õppetoetuste registri andmetel oli selliseid Soome üliõpilasi möödunud 2015-2016 õppeaastal kokku 250. Koolis nõutavat arstipraktikat saab praegu teha Rootsis, Taanis, Iirimaal, Itaalias, Leedus, Poolas ja Suurbritannias, edastas sotsiaal- ja terviseministeerium.

Praegu kehtiva seaduse järgi saavad välismaal õppivad tudengid Soomes oma praktikat teha piiratud kujul ja ajutiselt, kui nende õpingud algasid 2012. aasta jaanuaris või varem. Soomes praktika läbinud arstidel on võimalik Soomes arstina tööle asuda.

Seadusemuudatus kaotab Soomes arstipraktika tegemiseks kõik piirangud. Muudatuse eesmärk on tagada, et välismaale arstiks õppima läinud inimesed saaksid võimalikult ruttu Soome arstina tööle hakata.

Seadusemuudatud peaks jõustuma tänavu 1. juunil.

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki OHMYGOSSIP´i uudiseid SIIT