NordenBladet — Laevafirma Tallink Silja piirab Soome ja Rootsi vahelistel reisidel tax free poes alkoholi müüki, et tagada klientidele rahu.

Tax free alkoholi müüki piiratakse Turu ja Stockholmi vahel kurseerival alusel Baltic Princess kruiisidel Rootsi suunal, vahendab Yle. Maksuvaba alkoholi müük avatakse tagasiteel Helsingisse.

Varem oli nii, et tax free poest sai osta alkoholi kruiisi ajal mõlemal suunal. Kliendid kaebasid, et ei saanud laeval rahu. Rootsi suunal väljuvad Tallinki kruiisireisid neljapäeval ja laupäeval.

Kaupluse kassas kontrollivad müüjad, kas reisija on liinireisil või kruiisil. Liinireisijad, kes sõidavad Ahvenamaale või Stockholmi saavad alkoholi osta piiranguteta. Müügipiirang kehtib Tallinki laevadest ainult Baltic Princessil.

Viking Line’i teatel on ka nende laevadel Viking Grace ja Viking Cinderella samasugune piirang. Neil alustel ei müüda alkoholi reedestel ja laupäevastel väljumistel. Viking Grace sõidab Turu ja Stockholmi vahel ning Viking Cinderella Maarianhamina ja Stockholmi vahel. Cinderellal kehtib piirang juba alates 2009. aastast ja firma info kohaselt on sellest olnud palju abi.

Allikas: Eestinen.fi