NordenBladet – Kantar Emor tõi erakondade toetuste uuringus välja ka populaarsemad kandidaadid 12. valimisringkonnas, kusjuures arvesse võeti kahe viimase küsitluslaine ehk 3000 vastaja eelistusi.

Valimisringkonnas nr 1 (Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine linnaosa) on populaarsemad kandidaadid Kristen Michal (Reformierakond) ja Vadim Belobrovtsev (Keskerakond) ja Signe Riisalo (Reformierakond).

Valimisringkonnas nr 2 (Tallinna Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosa) on populaarsemad kandidaadid Mihhail Kõlvart (Keskerakond), Siim Kallas (Reformierakond) ja Leo Kunnas (EKRE).

Valimisringkonnas nr 3 (Tallinna Mustamäe ja Nõmme linnaosa) on populaarsemad kandidaadid Lauri Laats (Keskerakond), Martin Helme (EKRE) ja Urmas Paet (Reformierakond) .

Valimisringkonnas nr 4 (Harju- ja Raplamaa) on populaarsemad kandidaadid Kaja Kallas (Reformierakond), Jüri Ratas (Keskerakond) ja Henn Põlluaas (EKRE).

Valimisringkonnas nr 5 (Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa) on populaarsemad kandidaadid Kalle Laanet (Reformierakond), Kalev Stoicescu (Eesti 200) ja Helle-Moonika Helme (EKRE).

Valimisringkonnas nr 6 (Lääne-Virumaa) on populaarsemad kandidaadid Hanno Pevkur (Reformierakond), Anti Poolamets (EKRE) ja Siret Kotka (Keskerakond).

Valimisringkonnas nr 7 (Ida-Virumaa) on populaarsemad kandidaadid Yana Toom (Keskerakond), Maksim Iljin (Eesti 200) ja Arvo Aller (EKRE).

Valimisringkonnas nr 8 (Järva- ja Viljandimaa) on populaarsemad kandidaadid Jürgen Ligi (Reformierakond), Jaak Madison (EKRE) ja Helir-Valdor Seeder (Isamaa).

Valimisringkonnas nr 9 (Jõgeva- ja Tartumaa) on populaarsemad kandidaadid Urmas Kruuse (Reformierakond), Peeter Ernits (EKRE) ja Aivar Kokk (Isamaa).

Valimisringkonnas nr 10 (Tartu linn) on populaarsemad kandidaadid Urmas Klaas (Reformierakond), Jaak Valge (EKRE) ja Kristina Kallas (Eesti 200).

Valimisringkonnas nr 11 (Võru-, Valga- ja Põlvamaa) on populaarsemad kandidaadid Liina Kersna (Reformierakond), Anti Allas (SDE) ja Igor Taro (Eesti 200).

Valimisringkonnas nr 12 (Pärnumaa) on populaarseimad kandidaadid Annely Akkermann (Reformierakond), Mart Helme (EKRE) ja Toomas Kivimägi (Reformierakond).

Valimisnädal algab esmaspäeval, 27. veebruaril ja lõpeb pühapäevasel valimispäeval 5. märtsil.

Riigikogu valimistel saab hääletada ka Eesti välisesindustes. Välisesindustes toimub hääletamine 18. veebruarist 23. veebruarini vähemalt kahel päeval.

Valija pole enam seotud ühe kindla valimisjaoskonnaga, vaid saab oma valimisringkonna piires hääletada ükskõik millises jaoskonnas. Esmaspäevast neljapäevani on igas vallas ja linnas avatud vähemalt üks valimisjaoskond, kus saab hääletada ka väljaspool oma elukohajärgset valimisringkonda. Reedel, laupäeval ja pühapäeval saab hääletada ainult oma elukohajärgses valimisringkonnas. Kodus hääletamine toimub reedest pühapäevani.

E-hääletada saab ainult arvutis. Enda tuvastamiseks ja hääletamiseks on vaja kas ID-kaarti ja ID-kaardi lugejat või mobiil-IDd ning nende juurde käivaid PIN-koode. E-hääletada saab valimisnädala esmaspäevast laupäevani. Pühapäeval on võimalik oma e-hääl jaoskonnas hääletades tühistada.

Avafoto: Unsplash