NordenBladet – Hidžabi keeld algkoolis on üks Taani komisjoni ettepanekutest, mis on uurinud, kuidas saaks vähemusse kuuluvatele naistele tagada samad õigused kui teistele naistele.

“Kui keegi kannab hidžaabi, näitab see, et Taani moslemid erinevad teistest Taani tüdrukutest,” ütleb komisjoni juht Christina Krzyrosiak Hansen uudisteagentuurile Ritzau.

“Kui oled väike tüdruk ja käid algkoolis, peaks sul olema lubatud lihtsalt laps olla. Kui keegi hiljem täiskasvanuna otsustab, et tahab pearätti kanda – omal soovil –, siis me ei sekku, ütleb Hansen.

“Aga me peame sellest avalikult rääkima. Keegi ei usu, et kaheksa-aastane tüdruk omal soovil teeks,” lisab ta.

Soov hoida Põhjamaist joont

Valitsuse määratud komisjon on andnud mitu soovitust, mis kehtivad vähemusrahvusest tüdrukutele.

Lisaks koolides kehtivatele hidžaabikeeldudele soovitab see muuhulgas, et päevahoius olevad lasterühmad “peaksid peegeldama elanikkonda”.

Samuti soovivad nad, et “valitud vähemusrahvusest vanematele” antaks kursusi kaasaegse Taani hariduse alal, ning nad tahavad tugevdada seksuaalkasvatust.

Infot ei ole esitatud selle kohta, kui paljud kannavad koolis hijabi või kui paljud tunnevad survet pearätti kanda.

Selle aasta alguses teatas komisjon, et esitab soovitused kolmes etapis. Esimene peaks olema seotud lastega, kaks järgmist noorte ja täiskasvanutega.

Immigratsiooni- ja integratsiooniminister Kaare Dybvad Bek ei ole vastanud Danmarks Radio küsimusele, kuidas valitsus antud soovitustega suhestub.

Avafoto: Pexels
Allikas: NordenBladet.com