NordenBladet — Tampere elektrijaam on tellinud naftat Naistenlahti hoidlatesse. Üks nafta tarnijatest on Vene omanduses olev firma Teboil. Soome firma Oy Teboil Ab kuulub Vene kütusefirmale Lukoil. Teboili on viimasel ajal kritiseeritud seoses Ukraina sõjaga, vahendab Iltalehti.

Tampere elektrijaama juht Jussi Laitinen ütles, et nafta abil valmistutakse talveks ja gaasipuuduseks. Naftat on tellitud mitmetelt eri firmadelt. Teboil on üks neist.

Laitinen ei osanud öelda, kui suur kogus tuleb Teboililt. Eri firmade osakaal sõltub sellest, kui kiiresti keegi jõuab vedada.

Laitineni väitel on nafta tellimine oluline, kuna ehitatakse uut elektrijaama. Seetõttu on naftat tellitud eri kohtadest.
Laitinen ütles, et Teboili tarnetest tahetakse mingi aja järel loobuda. Samas ta märgib, et Teboil on tarninud naftat pikka aega ja firmal on kogemused hoidlate täitmisel.

Viimasel ajal on märgatud, et Teboili autodel on Soomes firma logod kinni kaetud. Laitinen lükkas ümber väite, et Tampere elektrijaam on palunud seda teha. Tema arvates on Teboil seda ise teinud omal algatusel.