Tallinn avas selle aasta viimased toetusvoorud muusika- ja kultuuriprojektide toetamiseks, mis on suunatud Tallinna kultuurikalendri rikastamiseks, kultuuri kättesaadavuse tõstmiseks ja kultuurisündmuste järjepidevuse tagamiseks. Toetust kultuurisündmusteks ja -tegevusteks, mis toimuvad alates 15. septembrist, saab taotleda kuni 15. augustini.

„Tallinna suvine kultuurikalender on kujunenud väga elavaks ja mitmekesiseks,“ rõõmustas abilinnapea Kaarel Oja. „Nii sündmuste arv kui publikunumbrid kinnitavad, et mitu katkendlikku aastat pole vähendanud ei publiku ega korraldajate janu traditsiooniliste sündmuste taastoimumise ja uute üritustega alustamise järele. On oluline, et see hoog kanduks edasi ka sügis-talvisesse perioodi ning just selle toetamiseks on suunatud ka aasta viimane Tallinna linna kultuurisündmuste taotlusvoor,“ lisas ta.

Kuna Tallinn on 2021. aastast UNESCO muusikalinn, on muusikasündmuste toetamiseks tänavu eraldi toetusmeede ning muude kultuurivaldkondade projektide toetamiseks teine. Lisaks avas Tallinna Kultuuri- ja Spordiamet hiljuti eraldi toetusmeetme elava muusika programmi korraldavatele kultuuriasutustele.

„Hiljuti käivitas Tallinna linn lisaks üldistele kultuurisündmuste toetusvoorudele ka eraldi elava muusika kontsertpaikade toetusmeetme. Tegemist on olulise pilootprojektiga, kus soovime sihitult mõnda konkreetset valdkonda või tegevusmudelit tagant tõugata. Kui välja töötatud meede oodatud eesmärgid saavutab, annab see kindlustunnet järgmine aasta ka erinevate spetsiifilisemate toetusmudelitega edasi liikuda,“ tähendas Oja.

Mittetulundustegevuse toetuse andmise korra ja toetuse määramise lisatingimustega saab tutvuda Tallinna kodulehel.Taotlus ning hiljem ka tegevus- ja kuluaruanne esitatakse iseteeninduskeskkonna kaudu. Iseteeninduskeskkonna kasutajatoe telefon on 640 4195.