NordenBladet — Kas oled kultuurisektoris tegutsev aktiivne noor? Nüüd on sul võimalus saada endale mentor mõnest Põhja- või Baltimaade riigist.

Põhja-ja Baltimaade kultuuri mobiilsusprogrammi raames on loodud mentorluse pilootprogramm, mille abil soovitakse regioonis toetada teadmiste jagamist, õppimist ja kogemuste vahetamist. Selle eesmärk on toetada omavahelist suhtlust, kestlikkust ja piiriüleseid pikaajalisi suhteid kogenud ja noorte kunstnike ning kultuuritöötajate vahel.

Mentorluse programm ootab avaldusi kuni 28. märtsini.

Mentorite seas on ka Eestist pärit Kelli Turmann, kelle valdkonnad on visuaalne kunst, kultuuripärand, disain, käsitöö.

Kelli Turmann on loomevaldkonnas juhtinud mitmeid erinevaid projekte ning teinud koostööd ekspertide, õpilaste, ettevõtjate ning avaliku sektori esindajatega. Hetkel töötab ta konverentside ja kunstiürituste sarjaga “Biotoopia” (Biotoopia.ee), mille käigus ühendab ta omavahel kunsti, teadust ja biosfääri, et luua uusi mõttekäike ning leida lahendusi, kuidas bioloogilist mitmekesisust säilitada ja taastada. Varasemalt on ta töötanud Eesti Disainikeskuse innovatsiooni ja ettevõtlusprogrammi juhina ning Eesti Kunstiakadeemias ettevõtluskonsultandina.

Kelli Turmanni LinkedIn

Programmi ja selle teiste mentorite kohta leiad ingliskeelset lisainformatsiooni siit.