NordenBladet — Põhjamaade heaolukeskus on välja andnud trükise, mis annab ülevaate, kuidas digi- ja tehnoloogilised lahendused võiksid aidata parandada puuetega inimeste võimalusi tööturul ja tööelus osalemisel. Nüüd on see tõlgitud ka eesti keelde.

2019. aastal sai Põhjamaade heaolu keskus Põhjamaade töövaldkonna kõrgemate ametnike komitee moodustatud tööturu komisjonilt (ÅK-A) suunise juhtida puuetega inimeste töö tulevikuperspektiive uurivat projekti. Projekti eesmärk oli tuvastada, kuidas digi- ja tehnoloogilised lahendused võiksid aidata parandada puuetega inimeste võimalusi tööturul ja tööelus osalemisel, ning jagada nende lahenduste kohta teavet. Eesmärk oli ka välja selgitada, milliseid aspekte peaks edasi uurima ja kuhu innovaatiliste lahendustega panustama.

Projekti raames on valminud kolm trükist: ülevaade teadustööst ja uute uuringute vajadusest, digi- ja tehnoloogiliste lahenduste rakendamise juhised ning valik näiteid Põhjamaade piirkonnas rakendatavatest digi- ja tehnoloogilistest lahendustest. See trükis teeb kokkuvõtte teadustööst ja lahenduste rakendamise võimalustest.

Laadi eestikeelne trükis alla siit

Avapilt on illustreeriv: Pexels
Allikas: Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis