NordenBladet — Rootsi ei andnud soovitust 5-11-aastaste laste koroona vastu vaktsineerimiseks, kuna saadav kasu ei kaalu üles vaktsineerimisega kaasnevaid ohtusid. „Praeguste teadmiste põhjal, kus lastel on vähene oht raskelt haigestuda, ei näe me kasu nende vaktsineerimises,” ütles Rootsi tearviseameti ametnik Britta Bjorkholm.

Bjorkholm ütles, et otsus võidakse ringi vaadata, kui seoses uute tüvedega ilmnevad uued asjaolud. Riskigruppi kuuluvad lapsed vaktsineeritakse, vahendab Reuters.

Rootsis registreeriti neljapäeval, 27. jaanuaril 53 619 uut koroonaviirusega nakatumist, seda vaatamata asjaolule, et testimist on kõvasti vähendatud. Vaatamata rekordilisele nakatumiste arvule aga pole tervishoiu koormus oluliselt kasvanud.

Neljapäevase seisuga oli Rootsis intensiivravil 101 koroonapatsienti, mida on vähem kui 2021. aasta kevadel, mil intensiivis oli enam kui 400 patsienti.

Rootsis pikendati kolmapäeval koroonapiiranguid nagu söögikohtade lahtiolekuaja ja kogunemiste piirangud veel kahe nädala võrra, aga need on kavas kaotada 9. veebruaril.