NordenBladet – Üle kümne aasta tagasi loodud patsiendiportaal Digilugu saab nii uue näo kui ka sisu. Kui seni on inimestel olnud võimalik sealt vaid oma andmeid vaadata, siis edaspidi saavad patsiendid enne tohtri jutule minekut ise saata infot oma tervisenäitude kohta, olgu selleks siis vererõhk või veresuhkru tase.

Patsiendiportaali arendusjuht Pille Kink rääkis AK´le, et tuleviku portaal saab olema midagi palju enamat kui lihtsalt andmete vaatamise koht – sellest tuleb ka infojagamise kanal kõikidele tervise kohta, tervislike eluviiside kohta, ravijuhendite kohta.

Edaspidi on kavas luua sinna võimalus ise oma tervisenäite edastada, et arst saaks visiidi paremini ette valmistada. Perearstidel on ühe patsiendi jaoks 20 minutit aega ja perearst Reet Laidoja sõnul näitas Eestis tehtud uuring, et keskmiselt 11 minutit kulub arstil n-ö detektiivitöö tegemiseks ja info kogumiseks.

Digiloo uuendamisel osaleva radioloogi ja  Tallinna tehnikaülikooli kaasprofessor Peeter Rossi sõnul on oluline ka nõusolekute süsteemi loomine, mis annaks inimesele laiema otsustuse, kes tema andmeid saaks kasutada.

Avafoto: Digilugu.ee (Ekraanitõmmis)