NordenBladet – Tartumaal Kambjas märkasid kohalikud puu otsas ronivat pesukaru. Pesukaru Eestis märkamistest on teada ka kaks juhtumit aastast 2019, ühel korral jalutas pesukaru mööda Kalamaja tänavaid, teisel korral tungis samamoodi Tartumaal Rõhu külas pesukaru kanalasse. Praegu loodavad asjatundjad, et tegemist oli kodust põgenud lemmikloomaga, samas on vaid aja küsimus, millal palju pahandust tegev pesukaru meil looduslikult siin pesitsema hakkab.

Kui Kambjas koertega jalutama läinud peretütar kohalikele jahimeestele pesukarust foto saatis, oli jahimees Veljo Jalak hämmingus. Nüüd asuvad mehed nähtud pesukaru jahtima, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Keskkonnaameti jahinduse büroo juhataja Aimar Rakko hinnangul on tegemist ilmselt inimese juurest lahti pääsenud lemmikloomaga ent jahimees Veljo Jalak seda ei usu. “Ei. Siit regioonist, mitte isegi külast ega vallast. Sest info on juba nii laiali läinud et siis oleks juba ammu helistatud,” ütles ta.

Alates 2016. aastast on Euroopa Liidus pesukarude lemmikloomana pidamine keelatud. Kõik enne seda kodudes olnud pesukarud on lubatud pidada looma eluaja, mis võib olla 10-15 aastat, lõpuni.

Avafoto: Pesukaru (Pexels)