NordenBladet – Rootsi politsei saatis riigi suurima tuumajaama lähistele patrullid ja helikopterid, et leida reede (14. jaanuar) hilisõhtul jaama kohal tiirutanud mehitamata õhusõidukit. Forsmark, mis on Rootsi suurim elektritootja, asub Läänemere rannikul umbes 150 kilomeetrit pealinnast Stockholmist põhja pool. Drooni ei õnnestunud tabada, tunnistas politsei laupäeval.

“Politsei üritab jätkuvalt drooni leida, kasutades ka oma droone, kuid seni edutult,” teatas politsei oma veebisaidil, lisades, et puuduvad märgid nagu oleks droonilt piirkonnas midagi alla visatud või et see oleks maandunud.

Politsei nägi drooni, mida märkas esmalt jaama üks turvamees, tehase kohal ringi tiirutamas, enne kui see kadus Gräsö saare poole. Samuti tsiteeris politsei kinnitamata teateid võimalike droonivaatluste kohta Ringhalsi tuumajaama kohal riigi läänerannikul ja Oskarshamni tuumajaama ümbruses idarannikul, Stockholmist lõunas.

Juhtum leidis aset päev pärast seda, kui Rootsi suurendas oma sõjalist valmisolekut Gotlandi saarel, saates sõjaväelased patrullima selle pealinna Visby tänavatele ja lennujaama, viidates Vene dessantlaevade sisenemisele Läänemerele.