NordenBladet — Erakordsed ilmaolud põhjustasid reede öösel vastu laupäeva keerulisi olukordi Helsingi-Vantaa lennuväljal. Olukord kulmineerus kell 1.15, kui Dubaisse väljuv Finnairi lennuk Airbus 350 (lend nr AY 1963) libises risti lennurajale, vahendab Ilta-Sanomat.

Seetõttu ei saanud maanduda Tallinna kaudu Tenerifelt saabunud lennuk, vaid pidi tegema kolm tiiru ümber Vantaa.
Helsingi-Vantaa oli täielikult suletud vahemikus 22.00 kuni 00.30, mistõttu suunati kümneid lende Tallinna, Stockholmi, Turusse ja Tamperesse.

Lähiajaloos pole Helsingis sellist olukorda olnud. Eelmine kord oli aastal 2003 ja siis oli põhjuseks tihe lumesadu.
Sel korral oli lennuvälja sulgemise põhjuseks jäävihm. Dubai lennuk oleks pidanud õhku tõusma kell 23.35. Kui lennuväli avati, oli võimalus peale kella 1 öösel, aga siis juhtus ootamatu asi, et lennuk libises lennurajale risti. Lennuki kiirus polnud sel ajal suur.

Lennuk ei saanud ise enam liikuma ja tuli pukseerida lennurajalt ära. Sellest tulenevalt oli lennuväljal kokku 5 tunni pikkune seisak.

Finnairi Tenerife lennuk oli sunnitud tegema vahemaandumise Tallinnas, kuna Helsingi-Vantaa oli kinni. Levis info, et Tenerife lennuk oli sunnitud vahetult enne maandumist Helsingis uuesti õhku tõusma, kuna Dubai lennuk oli rajal ees. Lennujaamast aga seda infot ei kinnitatud. Küll aga kinnitatakse seda, et Tenerife lennuk pidi tegema kolm tiiru ümber Vantaa, enne kui sai võimaluse maandumiseks.