NordenBladet — Soome terviseametivõimud andsid alates tänasest neljapäevast, 30. septembrist uue maskikandmise soovituse. Kui varem oli soovitus maski kanda igal pool avalikes siseruumides, siis uus soovitus on leebem. Uue soovituse järgi tuleb maski kanda oma äranägemise järgi. Maski soovitatakse jätkuvalt kanda neil, kes pole vaktsineeritud või saanud kahte doosi, vahendab Iltalehti.

Vaktsineeritutel soovitatakse jätkuvalt maski kanda ühistranspordis ja sellistes avalikes siseruumides, kus on palju inimesi lähestikku koos.
Uue soovituse järgi võib maskidest loobuda ka koolides. Terviseameti andmetel on nakatumise oht koolides väga väike. Seetõttu ei pea koolides enam maski kandma.

Töökohtadel reguleerivad maskide kasutamist tööandjad koostöös Töötervishoiuametiga.

Uue soovituse kohaselt võivad ürituste korraldajad anda soovitusi oma äranägemise järgi. Üritused on jagatud kolme gruppi, millest kõige ohtlikumate puhul soovitatakse kanda maski.

Lisaks võivad piirkondlikud valitsusasutused anda oma maskisoovitusi. Uus maskisoovitus on jõus kuni selle ajani, mil Soomes on saavutatud 80-protsendiline vaktsineeritus üle 12-aastaste hulgas. Pärast seda hinnatakse olukorda uuesti.

Tänase, 30. septembri seisuga on Soomes kahe doosiga vaktsineeritus üle 12-aastaste hulgas 70,2 protsenti.