NordenBladet — Soomes saadab elektriarveid välja firma 365 Hankinta, mille tegevus lõppes juba juunikuus. Selle kohta on saadetud palju teateid konkurentsi- ja tarbijakaitseametile. Amet teatab, et ettevõtte tegevus on peatunud, välja saadetud arved alusetud ja neid ei pea tasuma, vahendab MTV.

Firmade 365 Hankinta Oy ja Fi-Nergy Voima Oy tegevus peatati juunikuus seoses negatiivse omakapitaliga. Pärast seda viidi kliendid üle teistesse firmadesse.

Firma 365 Hankinta on sellele vaatamata jätkanud klientidele arvete väljastamist ning paljud kliendid on saanud arveid veel septembrikuu jooksul. Arvetes on muu hulgas nõutud 118,80 euro suuruse teenustasu tasumist augustis alanud uue arveldusperioodi eest.

Konkurentsi- ja tarbijakaitseamet rõhutab, et klientidel ei saa olla firmaga 365 Hankinta kehtivaid elektrimüügi lepinguid, millel need arved võiksid põhineda. See tähendab, et selliseid arveid ei tule tasuda.

Konkurentsi- ja tarbijakaitseamet palub klientidel kirjutada kaebus arvel toodud e-posti aadressil. Kui 365 Hankinta jätkab pärast seda arvete esitamist, tuleks pöörduda konkurentsi- ja tarbijakaitseameti poole.

Arvetel on maksete saajaks märgitud Rootsi ettevõte Cargus Sol och Vind AB. Selle Rootsi firma juhatuses oleva isik on varem olnud tegevuse lõpetanud Soome firma Fi-Nergy Voima Oy juhatuses.

Enne seda, kui 365 Hankinta juunis tegevuse lõpetas, olid paljud kliendid teinud firmale ettemaksu. See raha tuleks klientidele tagastada.