NordenBladet — Koroonavaktsiinide kahjulike kõrvaltoimete kohta on Soome ravimikahjude kindlustusettevõttele tehtud üle 400 kahjuteatise. Hüvitisi on välja makstud vaktsiini tekitatud allergiliste reaktsioonide ja valude eest.

Ligi 90 protsendil vaktsineeritutest esinevad koroonavaktsiini tagajärjel mitmesugused, enamasti leebed kõrvaltoimed. Praeguseks on koroonavaktsiini kohta edastatud 430 kahjuteadet ja nende põhjal tehtud 194 hüvitise otsust, millest 92 on positiivsed ja 102 negatiivsed, vahendab MTV.

Kindlustusettevõtte esindaja Tiina Hellgrén ütles, et kahjuteateid tuleb iga päevaga juurde ning otsused tehakse vastavalt sellele, kuidas nende kohta on laekunud infot.

Ravimikahjude kindlustuse puhul on tavaline, et hüvitis makstakse välja mitmes osas. Seetõttu pole lõplikud hüvitise summad veel teada. Praegu on keskmine hüvitise summa olnud ligi 2000 eurot.

Surmaga lõppenud juhtumite kohta on tulnud teateid vähe ehk alla viie. Kui surmajuhtum on seotud ravimi kasutamisega, siis hüvitatakse lähedastele matmiskulud. Kui lahkunul on ülalpeetavaid nagu lesk või alaealised lapsed, siis on neil õigus saada hüvitist elatusraha näol.

Avafoto: Pexels

Vaata ka:
Soome: Jõustus uus seadus, millega laieneb TASUTA TEENUSTE hulk ja vähenevad mitmed teenustasud + Kuidas saada Soomes toimetulekutoetust?
Soome: Koroona Müü variant on jõudnud Soome – haigestuda võib olenemata vaktsineerimisest või haiguse varasemast läbipõdemisest
Soome: Üle 12-aastased peavad piirangute ajal näitama koroonapassi – alaealistele on testimine tasuta, ülejäänud peavad maksma
Soome: Lapimaal ja ja Rootsi ning Norra piiridel ei kontrollita enam koroonatõendeid ega tehta teste
Soome: MIDA kujutab endast riigist lahkumise maks, mille valitsus tahab 2023. aastal kehtestada?
Soome haridus oli pikalt maailma tipus, siis aga tuli suur kukkumine – MIS juhtus?
Soome uuendab koroonastrateegiat, piirangud kaovad oktoobri algul
Soomes pikenevad töötute soodustused kuni novembri lõpuni