NordenBladet — Taani tahab kehtestada migrantidele töökohustuse 37 tundi nädalas, kuna neid on nii palju ja nad ei tee mitte midagi. Sellise ettepaneku tegi Taani sotsiaaldemokraatlik valitsus, kes on üle võtnud parempoolsete suhtumise migrantidesse. Tööle sunnitakse migrandid, kes on kolm aastat elanud toetuste najal ja tööd otsinud, vahendab Daily Mail.

Uus lähenemine on vajalik, kuna paljud sisse rännanud naised ei tee tööd, eriti need, kes on pärit Lähis-Idast, Põhja-Aafrikast, Afganistanist, Pakistanist ja Türgist.

Ettepanekus on öeldud, et „kui tuled Taani, siis pead tegema tööd, et ülal pidada ennast ja oma peret”. Kui inimene ei suuda end ülal pidada, peab ta tegema teatud määral tööd, et saada toetusi.

Peaminister Mette Frederiksen ütles, et migrantide töökohustus on mõeldud selleks, et neid paremini integreerida Taani ühiskonda ja et nad õpiksid keelt.

Programm algab nendest, kes oskavad natuke taani keelt ja neile antakse kohalikest omavalitsustest vastavad oskused. Arvatakse, et sotsiaaldemokraadid saavad sellele ettepanekule ka teiste erakondade toetuse.

Kuigi Taani valitsus on vasakpoolne, võttis see üle parempoolse migratsioonipoliitika ja varjupaika enam kellelegi ei anta. Immigratsiooni kaotamine on vajalik Taani heaolusüsteemi säilitamiseks, et olemasolevad migrandid ei kannataks.

Taani puna-rohelised aga on plaani kritiseerinud ja nimetanud seda „napakaks”.