NordenBladet — Lasteraamatutes on peidus palju põnevat, nii tuttavaid kui tundmatuid, nii realistlikke kui müstilisi lugusid. Kas sa oled vahel mõelnud, kust need lood on alguse saanud? Millised olid nende kõige esimesed kangelased?

Tegelusnäituse „Raamatuuputus. Seiklus läbi Põhjamaade lugude“ idee tuleb meile kaugelt Islandilt. See toob üle mere kohale iidsed Põhjamaade muistendid ja muinasjutud ning tänapäevased raamatulood. Lisaks põhjala kangelastele tutvustab näitus meie koduste rahvajuttude tegelasi. Tule ja seikle koos raamatukangelastega meilt ja mujalt – põnevaid tegevusi ja põhjala jälgi leiad kogu majast. Vaata ainult, et sa raamatutesse ei upu!

Näituse avame Läänemere päeval, 26. augustil 2021.

Juhendatud elamustuure klassidele saab broneerida septembrisse ja oktoobrisse. Elamustuur sobib lastele alates 3. klassist. Juhendatud külastuse hind klassile on 3 eurot lapse kohta (saatja tasuta) ja teistele gruppidele 3 eurot külastaja kohta. Näitus on avatud ka peredele ja kõikidele teistele raamatuhuvilistele 26. augustist – 30. oktoobrini 2021. Juhendamata üksikkülastus on põhjala huvilisele tasuta.

Näituse idee autor on Islandi kirjanik ja illustraator Kristin Ragna Gunnarsdottir. Eesti näituse pani kokku Eesti Lastekirjanduse Keskus. Kujundas ja illustreeris Kertu Sillaste, tekstiilid valmistas Tiia Mets. Näituse toimumist ja põhjala jälgede toomist Eestisse toetab Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis ja The Nordics programm ja Islandi Vabariigi Suursaatkond.

Rohkem infot külastamise kohta leiate elk.ee lehelt SIIT