NordenBladet – Pühpäeval käisid meil külalised ning tegime selle aasta esimese grillipeo! Algul oli plaan kuhugi rabasse või metsa matkama ja piknikule minna, aga kuna täpselt ju ei tea, mis ilm tuleb, siis otsustasime, et teeme koduse ürituse, et vajadusel saaks tuppa ümber kolida. Ilm alt ei vedanud ning saime terve päeva õues möllata.

Varahommik algas garaazi koristamisega (viisin palju ebavajalikku kraami jäätmejaama ära), samuti sorteerisin ära laste riided, jalanõud ja mänguasjad ning andsin ära, mis meile väikesed või mida ise enam ei vaja. Terve maasturi täis kraami tuli!

Seejärel valmistusin külaliste tulekuks – tegin suure kausi värsket salatit ja vaatasin valmis nõud, mis õue viia. Eelmisel õhtul valmis ka Napoleoni kook, et peale grillimist ka magustoitu pakkuda. Mulle meeldib ka õues savitaldrikutelt süüa (ma ei poolda väga ühekordseid nõusid, sest need rikuvad loodust ja üldse ebamugavad. Esimese tuulega lendavad ära ning kahvlid on liha süües kohe katki). Pärast on küll rohkem pesemist ja koristamist aga see vaev tasub end ära – ilusti serveeritud toit maitseb paremini, päevast jäävad hubased, kodused ja soojad mälestused ning ka fotod, mida pärast meenutada ja järgi vaadata tulevad palju ilusamad 🙂

Grillisime õues kahte erinevat sorti liha, krevette ning tortillasid. Lapsed mängisid jalgpalli. Tore meel oli, et Ivanka Shoshana ühismängudest kõrvale ei jäänud ja teistega koos kõike nii vahvalt kaasa tegi! Väga mõnus päev oli!

Loe ka: Helena-Reet: Aprillist ja esimestest kevadtoimetustest aias + SUUR GALERII!




















Loe ka minu eelnevaid blogipostitusi (kõik postitused on loetavad neljas keeles – eesti, soome, rootsi ja inglise keeles!) 🙂

Fotod: NordenBladet (Ardo A.) ja NordenBladet (Helena-Reet Ennet)