NordenBladet — Eestlannad Margit Paluvits ja Eveli Nurmik avasid eelmisel, 2020. aastal Helsingis Malminkartanos laste mängutoa Hulina, aga see sai avatud olla vaid mõned kuud. Ettevõtmine jäi koroonapiirangute jalgu ja pidi novembris uksed sulgema. Laste mängutuba oli varustatud mänguasjade ja kööginurgaga ning seda said inimesed laste pidudeks üürida. Sarnased mängutoad on väga populaarsed Eestis, vahendab Helsingin Sanomat.

Nüüd on pandud mängutuba müüki. Pakkumisi polnud teisipäevaks, 30. märtsiks veel tulnud, aga lootus on, et ruumid saab müüa või välja rentida. Huvi on tundnud üks pitsakoht, õmblustöökoda ja terviseasutus.

Paluvits oli mängutoa kurva lõpu üle õnnetu, sest selle järele oleks Helsingis olnud nõudlust. Ta lubas tulevikus uuesti proovida, mõnes käidavamas kohas. Tulevikus on kavas leida rohkem toetajaid ja teha reklaami.

Helsingis on muidu mitmeid seltsiruume, mida saab pidude korraldamiseks üürida. Mängukeskus Hoplop on samuti populaarne lastepidude pidamise koht.

Mängutoa Hulina eelis oli aga selle kompaktsus – suurus oli vaid 89 ruutu. Suurtes ruumides on emad alati mures, mida lapsed teevad. Väikses ruumis on lapsed turvaliselt silma all.

Hulinas oleks pidanud korraldama vähemalt 8 üritust kuus, et see oleks end ära tasunud. Üüri hind oli mõistlik – näiteks kolmeks tunniks sai seda üürida 100 euroga.

Paluvits ostis ruumid eelmise aasta veebruaris, kui koroona polnud veel levima hakanud. Nad remontisid ruumid ära.