NordenBladet — Soome teadus- ja kultuuriminister Annika Saarikko eraldas laste kultuurikeskustele ja laste kultuuriüritustele kokku 2 223 400 eurot. Toetused edendavad laste ja noorte osalemist kunstis ja kultuuris kogu riigis.
Ministeerium toetab tänavu 24 laste ja noorte kultuurikeskuse igapäevast tegevust kokku 1 840 000 euroga. Enamus laste kultuurikeskustest teenindavad mitme omavalitsuse lapsi ja noori. Keskuste koostöövõrgustik, Soome Laste Kultuurikeskuste Liit sai toetust 140 000 eurot.

Üleriigiliselt oluliste laste kultuuriürituste toetuseks määrati kokku 243 400 eurot. Toetust saab 13 üritust, näiteks Pikkuprovinssi Seinäjokil, Bravo! festival Helsingis, laste talvekarneval (Talvikarnivaalit) Lahtis ja Hippalot Hämeenlinnas.

Toetuse eesmärk on suurendada laste kunsti ja kultuuri võrdset kättesaadavust, tugevdada piirkonna kunsti- ja kultuuritegijate koostööd, edendada laste kultuurikeskuste koostööd koolide, lasteaedade ja mängukeskustega ning toetada riiklikult märkimisväärseid laste kultuuriüritusi kogu riigis.