NordenBladet — Finnair alustas paar nädalat tagasi lennukitoidu müüki Vantaal Tammisto K-Citymarketis ja see ületas kõik ootused. Selle sammuga taheti eelkõige pakkuda tööd Finnair Kitcheni personalile ja suurendada toidu käivet ning see samm õigustas end, vahendab Iltalehti.

Palju on tulnud positiivset tagasisidet nii välismaalt kui Soomest. Vahetult pärast toidu müügile tulekut osteti see kiiresti ära. Finnairi toidud on poe kõige müüdumate artiklite hulgas olnud iga päev. Näiteks eile teisipäeval olid Finnairi põhjapõdra-lihapallid müüdumate toodete hulgas 3. kohal. Kõige enam müüakse aga sushit.

Möödunud nädalavahetusel läks väga hästi külmsuitsulõhest valmistatud eelroog, mis kadus lettidelt poole päevaga. Seda ei osatud oodata. Finnairi tooted lähevad hästi kahel põhjusel. Esiteks vastab hind toodete kvaliteedile. Muidu klient enam toodet ei osta, kui hinna ja kvaliteedi suhe pole paigas. Kõik müüdavad toidud on pärit Finnairi kauglendude äriklassi menüüst.

Teiseks mõjutab müüki praegune Finnairi majanduslik olukord. Tahetakse toetada Soome oma ettevõtet. Finnair tahabki nüüd tooted tuua müügile ka teistesse poodidesse. Läbirääkimised on käimas Turu ja Tampere piirkonna poodidega. Tammisto poes on praegu müügil lisaks valmistoitudele ka Finnairi retsepti järgi küpsetatud mustikamuffinid, täpselt samasugused nagu lennukis pakutakse.