NordenBladet — Lapimaal sadas täna laupäeval, 17. oktoobril kohati maha mitukümmend sentimeetrit lund. MTV meteoroloog prognoosib Lapimaale juba püsivat talve. Lund sajab Lapimaal terve nädalavahetuse. Kittiläs mõõdeti laupäeva õhtupoolikul juba 21 sentimeetrit lund. Kõigi kohtade kohta pole info veel tulnud.

Lumi on maas praktiliselt igal pool Lapimaal. Lumesadu jätkub kuni esmaspäeva hommikuni välja ja pühapäeva jooksul võib juurde sadada 10-30 cm lund. Suure tõenäosusega jääb see lumi ka maha.

Soome lõunaosas on paar kraadi sooja. Sadada võib vihma, lund ja lörtsi. Kõige tõenäolisemalt sajab lund Pohjanmaal. On võimalik, et lund sajab ka lõuna pool.

Esmaspäeval liigub sajuala lõuna poole ja on võimalik, et lörtsi sajab Soome kesk- ja lõunaosas. Puhub kirdetuul ja öösel külmetab üle terve Soome, päeval on Soome lõunaosas 2-4 kraadi sooja.

Oktoobris on Lapimaal mõõdetud kõige rohkem pool meetrit lund. Nii varakult maha tulnud selline kogus lund on harukordne. Küllalt harukordne on juba see, et korraga sajab maha 30 sentimeetrit lund.