NordenBladet – Tänapäeva maailm ja kasvatusnormid dikteerivad jõuliselt kuidas lapsi kasvatada tuleb, milliseid norme tuleb järgida ning mis on “õige” ning mis “vale”. Normist kõrvalekalded on kohese tähelepanu all ning neid püütakse isegi tablettidega “ravida”.

Tegelikult teevad vanemad lastele karuteene, kui suruvad jõuliselt oma mõtteid ja arusaami peale. Kujutage ette, et teile öeldakse pidevalt, mida peab tegema ja mida teha ei tohi. Te lakkate ise mõtlemast, teie ümber kasvab tasapisi ükskõiksuse või mässumeelsuse kapsel ning tapab tärkavat loovust. Ei tohi unustada, et me kõik oleme sündinud vabana ning soovime elada vabana!

Paulo Coelho on öelnud: “Laps saab täiskasvanule õpetada kolme asja: õnnelik olemist ilma põhjuseta, kogu aeg millegagi hõivatud olemist ja kuidas kogu oma jõuga nõuda seda, mida ihaldad.”. See on tõsi, lapsed on targad ja meil on neilt väga palju õppida.

Lapsed on maailmaga palju paremini ühenduses kui täiskasvanud, sest neil on võime elada hetkes ja olevikus, lapsed ei tunne hirmu ja on muretud.

Mitmetest teaduslikest uuringutest on selgunud, et suure osa ajast (ligi 95%) kasutavad inimesed oma alateadvust, mis on pärit lapsepõlvest. Kuuenda eluaastani programmeeruvad meie mällu ja alateadvusesse vundamentaalsed harjumused. Pärast seda kontrollivad need harjumused meie elu – me järgime neid või püüame neid muuta.

Kui lapsele õpetatakse, kuidas teatud olukordades mõelda ja reageerida, takistab see tema võimet probleemidele ise lahendusi leida. Laps on peaaegu alati rõõmus, tal ei ole vimma kellegi vastu, ta on uskumatult andestav ja hooliv!

Laps on alati täiesti teadlik, tähelepanelik ja uudishimulik, samal ajal kui täiskasvanud on omae mõistuse ja mõistlikkuse vangid, jäädes ilma elu lihtsatest rõõmudest ja imedest. Lapsed on suutelised märkama pisikesi detaile (näiteks tillukest putukat) palju paremini kui täiskasvanud. Miks? Sest lapsed on häälestatud igale sagedusele ja vibratsioonile enda ümber.

Enamikul lastest ja teismelistest domineerivad teeta ja alfa ajulainete mustrid. Neid mõlemaid peetakse aju tegevusele äärmiselt lõõgastavateks ja need tulevad esile siis, kui meie keha on stressist täiesti vaba. Need samad ajulained suurendavad loovust ja võimet säilitada suurel hulgal infot, mida saab salvestada pikaajalisse mällu.

Lapsed teavad, kuidas olla õnnelik. Ärme kärbime nende tiibu, kui nad avastavad maailma. Meil endil on aeg hakata õppima väiksematelt, sest just nemad oskavad õpetada meile asju, millel on tõeline väärtus.

Kuidas aga oma ajulaineid muuta? Ajulainete muutmiseks on palju erinevaid viise. Üks viis oma teadvust muuta ning vaimujõudu suurendada on kasutades heli jõudu. Loe, kuidas helisagedused aitavad teil positiivseid tulemusi saavutada ning ajulaineid muuta SIIT.

Avafoto: Pexels