NordenBladet – Kroonprintsess Maryst sai hiljuti Maailma Loodusfondi Taani esinduse president, võttes seega üle rolli, mida varasemalt kandis tema äi prints Henrik.

Kuningakoja sõnul jätkab kroonprintsess Mary fondi tööd looduslike elupaikade ja looduse mitmekesisuse kaitsel.

Prints Henriku initsiatiivil loodi Maailma Loodusfondi esindus Taanis 1972. aastal ja ta oli esinduse juht kuni oma surmani 2018. aastal.

Kroonprintsess Mary ütles kuningapere ametlikul lehel tehtud avalduses, et meil on ainult üks maailm ja me peame selle eest hoolitsema, et ka tulevastel põlvedel oleks looduskeskkond, kus üles kasvada. Kroonprintsess lisas, et Maailma Loodusfondi projektid kogu maailmas on väga olulised, et meie pingutused säilitada metsi, korallrahusid ja looduse mitmekesisust kannaksid vilja. Tähtis on koos leida uusi lahendusi, kuidas inimesed saaksid elada loodusega tasakaalus.

Taani kroonprintsess aitab muuhulgas leida lahendusi looduskaitse ja ohustatud liikide probleemidele, millega tänapäeva maailm seisab silmitsi.

Maailma Loodusfondi peasekretär on väga rahul, et kroonprintsess Mary otsustas jätkata tööd fondi Taani esinduse juhina, eesmärgiga tõsta keskkonnateadlikkust ja tagada sel moel parem tulevik loodusele ja loomadele.  Peasekretär Bo Øksnebjerg kiitis kroonprintsessi võimekust keskkonnakaitse küsimustes tuua kokku nii otsustajad, ettevõtted kui ka kodanikud ning aidata sedasi kaasa püsivate muudatuste tekkele.

Allikas: NordenBladet.com