NordenBladet — 2.–18. juulini 2020 toimub Ida-Virumaal festival „Seitsme linna muusika“. Festivali raames on avatud näitus „Põhjamaade kestlikud linnad“, mida saab külastada 3. augustini 2020.

Eakate üksindusest üleujutuste ja õhusaasteni – kõik maailma linnad seisavad silmitsi sarnaste probleemidega. ÜRO tegevuskava aastani 2030 pakub nende kitsaskohtade ületamise raamistikku ning seab ülemaailmsed säästva arengu eesmärgid.

Kestliku arengu 11. eesmärk rõhutab just linnade ja kogukondade üliolulist rolli. Kuid nagu näitusel näha, ei piirdu linnalahendused üksnes mainitud 11. eesmärgiga, vaid seostuvad veel paljude teistega.

Põhjamaad on ÜRO tegevuskavale tõsiselt pühendunud ja pakuvad juba praegu lahendusi, millega panustada kestliku arengu eesmärkide täitmisesse. Näitus „Põhjamaade kestlikud linnad“ esitab ülevaate lahendustest, mis puudutavad tervist, liikumist ja CO2 heitme vähendamist, ringmajandust ning toimetulekuvõimekust. Loodame, et näitus pakub külalistele inspiratsiooni ja tegutsemisindu.

Lisaks toimub festivali raames Põhjamaade Ministrite Eesti esinduse toetatav kontsert „Põhjala kontrastid“, kus Eesti džässi säravamaid isiksusi, alati päikeselises meeleolus saksofonist-akordionist-ansamblijuht-helilooja Raivo Tafenau loob muusikasilla Põhjamaadesse.

XXII suvefestivali „Seitsme linna muusika“ eriprogramm

Näitus „Põhjamaade kestlikud linnad“ on loodud Põhjamaade Innovatsioonikeskuse rahalisel toel; näituse loojad: Taani Arhitektuurikeskus (Taani), Norra Disaini ja Arhitektuuri Fond (Norra), Rootsi Arhitektuuri ja Disaini Riiklik Keskus ArkDes & Vorm / Kujunduskeskus (Rootsi), Islandi Disainikeskus (Island) ja Archinfo teabekeskus (Soome).