NordenBladet — Eesti Teadusagentuur kutsub üliõpilasi esitama teadustöid selleaastasele riiklikule konkursile kuni 15. septembrini.

Töid saab esitada teadusagentuuri konkursikeskkonnas https://konkursid.etag.ee. Kandideerima on oodatud üliõpilased kõikidelt erialadelt ja kõigilt kõrghariduse tasemetelt.

„Ootame konkursile osalema kõiki tublisid mullu või sel aastal teadustöö kirjutanuid. Tänaseks juba pika traditsiooniga konkurss on ellu kutsutud selleks, et väärtustada teadustööd üliõpilaste seas ja avaldada tunnustust neile, kes on saavutanud oma töös väljapaistvaid tulemusi. Hea meel on tõdeda, et juba teist aastat on jagatavate eripreemiate hulk suurem kui varasematel konkurssidel,“ ütles teadusagentuuri teaduskommunikatsiooni osakonna juhataja Annely Allik.

Preemiafond on sel aastal üle 77 000 euro. Riiklikud preemiad antakse välja neljas valdkondlikus kategoorias:

·         rakenduskõrghariduse ja bakalaureuseõppe üliõpilaste teadustööd;
·         magistriõppe üliõpilaste teadustööd;
·         doktoriõppe üliõpilaste teadustööd;
·         kaks valdkondade ja tasemete ülest peapreemiat.

Lisaks riiklikele preemiatele antakse välja Eesti Teaduste Akadeemia presidendi ja riigiõiguse sihtkapitali, Sotsiaalministeeriumi, Välisministeeriumi, Muinsuskaitseameti ja Kapten Uno Lauri Merekultuuri Sihtasutuse eripreemiad.

Eesti Teadusagentuur korraldab üliõpilaste teadustööde konkurssi koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga tänavu juba 29. korda.

Lisainfo:
·         Konkursi veeb
·         Konkursi tingimused
·         Konkursi koordinaator: Sirli Taniloo, telefon: 526 0562, sirli.taniloo@etag.ee