NordenBladet — Norra ja Taani loovad 15. juunil Põhjamaade nn turismimulli, aga Rootsi jäetakse sellest välja. Rootsi piiranguid ei kehtestanud ja olukord koroonaga on seal väga hull. Taani peaminister Mette Frederiksen ütles, et Taani ja Rootsi on koroona osas erinevas olukorras. Taani avab turismiks piiri ka Saksamaa ja Islandiga, vahendab BBC.

Turistid ei tohi Taanis ööbida ainult Kopenhaagenis, kus on kõige rohkem viirust. Taanlased tohivad teistesse riikidesse reisida ilma, et peaks jääma karantiini. Reisimisel soovitatakse vältida suuremaid linnu ja külastada rohkem maapiirkondi.

Taani on muidu väga tihedalt seotud Rootsiga, aga seoses viiruse suure levikuga Rootsis ei luba Taani vaba liikumist Rootsiga. Rootsi välisminister Ann Linde oli Taani otsuse peale pahane ja märkis, et tegemist pole meditsiinilise, vaid poliitilise otsusega. Linde ütles reedel Rootsi televisioonis esinedes, et Rootsi lootis ühist Põhjamaade reisipiirkonda, aga seda ei tulnud.

Euroopas olid kolm Balti riiki – Eesti, Läti ja Leedu – esimesed, kes lõid ühise turismimulli, mis võimaldab kolme maa vahel sõita ilma piiranguteta.