NordenBladet – Rootsi kuninganna Silvia arutas Saksamaa esileediga plaani rajada kolmas Laste Turvakodu, mis toetab ja kaitseb seksuaalselt väärkoheldud noori. Algatuse idee tuli kuningannalt ja lapsi abistavad arstid, psühholoogid, sotsiaaltöötajad ja kohtunikud.

Rootsi kuninganna Silvia ja Saksamaa esileedi on lastekaitsevallas teinud koostööd juba pikka aega, et anda Saksa lastele tuge, mida nad vajavad. Eelmisel aastal avasid kuninganna ja Saksamaa esileedi pr Büdenberger Heidelbergi linnas uue Laste Turvakodu.

Saksamaa esileedil on juuraharidus ja ta on töötanud kohtunikuna nii Hannoveri kui ka Berliini halduskohtus.

Kuninganna sõnul mõjutab lapsi täiskasvanute käitumine. Ideaalses maailmas ei oleks vajadust selliste asutuste järele nagu Laste Turvakodu, kuid paraku on reaalsus teistsugune. Kui laps on kogenud kohutavat vägivalda, on oluline, et ta saaks parimat võimalikku abi.

Saksamaal on Laste Turvakodud nüüdseks juba Leipzigis ja Heidelburgis ning sel sügisel avatakse ka kolmas ja neljas tugiasutus Berliinis ja Düsseldorfis.

Laste Turvakodudes saavad väärkoheldud lapsed vajalikku tuge ja kaitset. Arstidest, psühholoogidest, sotsiaaltöötajatest ja kohtunikest koosnev meeskond on loodud just selleks, et seada laste huvid ja vajadused esikohale.

Kõik Saksamaal asutatud Laste Turvakodud on loodud koostöös Maailma Lapsepõlve Fondiga, mida juhib kuninganna Silvia.

Maailma Lapsepõlve Fond (The World Childhood Foundation) asutati 1999. aastal, et toetada lapsi rasketes oludes üle kogu maailma. Eesmärk on kaitsta lapsi seksuaalvägivalla eest ja aidata neid, keda on juba väärkoheldud, eriti tüdrukuid ja noori emasid.

Praegu toetab fond 115 programmi 17 riigis üle maailma.

Rootsi kuninganna Silvia sündis Saksamaal, ta isa oli sakslane ja ema brasiillanna. Lisaks multikultuursele päritolule aitab säraval ja suure südamega Rootsi kuningannal teha rahvusvahelist koostööd tema muljetavaldav keeleoskus: kuninganna Silvia räägib rootsi, saksa, portugali, hispaania, prantsuse ja inglise keelt.

Allikas: NordenBladet.com
Avafoto: Rootsi kuninganna telefonivestlus Mrs. Büdenbender´iga. (The Royal Court)