NordenBladet – Ameerika väljaande Famousbirthdays.com andmetel on Tallinna Juudi Kooli viienda klassi õpilane, 11aastane Estella Elisheva erakordselt andekas tüdruk, keda Ameerika ajalehed kutsuvad viimased paar aastat järgmiseks Taylor Swiftiks maailma muusikataevas. Estella Elisheva, kes juba 7aastaselt võlus oma viiulimänguga sadade tuhandete kuulajate südameid, jääb tagasihoidlikuks ning ütleb, et ta ei soovi olla kellegi mantlipärija.

“Kuulus, tuntud ja imetletud olla on kindlasti huvitav, aga suur tuntus mulle tegelikult korda ei lähe, ma isegi pelgan seda,” ütleb maailmas kanda kinnitav noor viiuldaja Estella Elisheva NordenBladet´ile.

Estella Elishevat on Rootsi, Soome, Inglismaa ja Ameerika meediakanalid ning tuntuimad päevalehed nimetanud tänapäeva andekaimaks nooreks viiuldajaks ja composer´iks. Teda on välismeedias mitmeid kordi võrreldud maailmakuulsate pop-viiuldajate Lindsey Stirling´i ja Taylor Davis´ega. “Nad meeldivad mulle väga aga ma ise harjutan, loon ja teen natuke teistmoodi muusikat. Mulle meeldib rohkem klassikaline muusika ning mu suured eeskujud on Andrew Lloyd Webber, Claude Debussy, Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach, Frédéric Chopin. Ma elan justkui eelmises sajandis, minevikus. Poleks justkui siit sajandist,” räägib nooruke viiuldaja Estella Elisheva NordenBladet´ile.

“Mulle meeldib harjutada maailma klassikute lugusid, nende looming on nii eriline, võrratu, vapustav! Ma katsun ka ise muusikat kirjutada. Mulle meeldiks tegelikult musitseerida koos minust aasta vanema Alma Deutscher´iga, samuti loon palju muusikat üksi, mulle meeldib vaikus ja üksindus ja kellegagi võrdlemine mulle tegelikult väga ei meeldi. Igaüks on ise isiksus.”

“Minu viiuliõpetaja Kaari Klesment, minu muusikaõpetaja Inna Kandel ja minu ema Helena-Reet Ennet on olnud minu kõige suuremad mõjutajad. Nad on väga erilised, ma ütleks isegi, et ebamaised ja haruldased – inimesed, kes suudavad süstida ühtaegu energiat, jõudu, võimu, lootust, müstikat. Nad teavad muusikast väga palju. Kui ma midagi väärt olen, siis kõik tänu neile,” räägib nooruke Estella Elisheva.

Tõenäoliselt on ta kõige noorem viiuldaja maailmas, kes on suutnud endale nii suurt tähelepanu tõmmata. Ta on suutnud endale koguda üle poole miljoni aktiivse fänni üle maailma ning tema kontserte nõuavad juba mitmed teatrid üle maailma.

Estella Elisheva Instagrami postitusi saab näha SIIN, Twitteri postitusi SIIN ja Facebooki postitusi SIIN.

Allpool on lisatud ka fotod 11aastasest Estella Elishevast

https://www.instagram.com/p/BX3KZXjjv_d/?taken-by=estella.elisheva

https://www.instagram.com/p/BXsz9_rjU-z/?taken-by=estella.elisheva

https://www.instagram.com/p/BXsgR9MDMPc/?taken-by=estella.elisheva

https://www.instagram.com/p/BXsYnvyDRGx/?taken-by=estella.elisheva

https://www.instagram.com/p/BX3MvEIDTcv/?taken-by=estella.elisheva