NordenBladet – Koroonaviiruse Covid-19 plahvatuslik levik on toonud Euroopa kohale sünged murepilved. Viiruse tõkestamiseks on mitmed Euroopa riigid kas osaliselt või täielikult otsustanud sulgeda lasteaiad, koolid ja ülikoolid. Sama soovitab Rootsil teha Giacomo Grasselli, kes on Milaano Ülikooli anestesioloogia ja intensiivravi professor, vahendab Dagens Nyheter.

Itaallasest professori sõnul tuleb astuda tõsiseid samme, kuna vastasel korral ei õnnestu katastroofi ära hoida: kontrollimatu nakatumise vältimiseks tuleb viiruse levik saada kontrolli alla. Selleks peavad inimesed pesema käsi, vältima rahvakogunemisi ja vajadusel töötama kodust. Koolid tuleks kinni panna ja vältima peaks suurüritustel osalemist.

Itaalias on välja kuulutatud kogu riiki hõlmav karantiin, et agressiivset viirust ohjata. Selles Lõuna-Euroopa riigis on seni Euroopa riikide seas kõige rohkem nakatunuid: 10. märtsi seisuga ligi 10 149 inimest. Võrreldes 9. märtsiga lisandus peaaegu tuhat uut nakkusjuhtumit.

Kui Rootsis oli 9. märtsi seisuga worldometers.info andmetel viirusesse nakatunute arv veel kahesaja ringis, siis järgmise päeva õhtuks oli lisandunud 91 uut haigestunut, tõstes nakatunute arvu juba 351 inimesele. Olukorra tõsidust lisab asjaolu, et Rootsis on nüüdseks teada ka esimesed riigisisesed nakkusjuhtumid.

Koroonaviirus Covid-19 sai alguse 2019. aasta lõpus Hiina Hubei provintsist, kust see on nüüdseks jõudsalt levinud üle kogu maailma.

Vaata ka:
Mis on uus KOROONAVIIRUS — sümptomid ja õpetus, kuidas ennast jälgida. + GRAAFIK, mis näitab koroonaviiruse ohtlikkust

Värske uuring: koroonaviirus levib kaugemale kui ametivõimud väidavad, viirus PÜSIB ÕHUS 30 minutit