NordenBladet — Oktoobris šokeeris inimesi info selle kohta, kuidas soome pereisale Tallinnas tehtud analüüsid näitasid vähki, aga Soomes tehtud korduvate testidega midagi ei tuvastatud. Nüüd on selgunud, et Tallinna testid olid õiged ja pereisa Marko siiski põeb vähki. Soome töötervishoiuarst on saatnud Marko kiirkorras Helsingi haiglasse vähiuuringutele. Marko saatis andmed oma kinnitatud vähidiagnoosi kohta ka väljaandele Ilta-Sanomat.

Nii Tallinnas kui Helsingis tehtud veretestid näitavad suurenenud lümfotsüütide hulka ja erakordselt palju kroonilisele leukeemiale viitavaid Gumprechti varjusid. Marko vereanalüüse uurinud Docratesi vähikliiniku vähiarst kinnitab kahtlusi ja märgib, et kindla diagnoosi panemiseks tuleks võtta proovid luuüdist.

Millegipärast aga keeldub Helsingi haigla HUS Markole luuüdi analüüside tegemisest. Marko väitel on tema analüüsidega tegelenud Terveystalo ja Tallinna Synlab teinud kõik õigesti, hoopis Helsingi haigla ajab kiusu. Nüüd lubas Docratesi vähikliinik võtta ise luuüdiproovi, kui HUS seda ei tee.

Varem on Markol diagnoositud tundmatu valgeliblede haigus, mis võib edasi areneda verevähiks. Mees on oma haigusega seoses olnud korduvalt intensiivravil. Marko on esitanud HUS-i tegevuse peale kaebuse piirkondlikule ametkonnale. HUS asja kohta kommentaare ei anna.