NordenBladet — Soomes tekitab imestust ja elevust 7-9. klassile mõeldud kooliõpik, kus on väidetud, et ka mehed võivad sünnitada. Paljud soomlased on pahased ja tahavad haridusministeeriumilt teada, kuidas on see võimalik, et mees sünnitab. Pahased olla seetõttu, et lastele õpetatakse sellist jama.

„See ei saa olla tõsi,” märkis sotsiaalmeedias Soome rahvasaadik Mauri Peltokangas. Ta märkis, et ühiskond on ikka väga ära pööranud. „Varsti hakkavad lehmad ka lendama, kas nii?” küsib ta irooniliselt.

Peltokangas ütleb, et ta ei imesta, miks noored on segaduses, näiteks kliima osas, kuna hirmutatakse, et maakera hävineb ära mõne aasta pärast. Ta oli näinud Soome parlamendi trepil ühte noort inimest nutmas ja kui Peltokangas küsis, milles asi, siis ütles noor inimene, et ta on mures maailma pärast, mis veel tema eluajal ära hävineb. Noor inimene ütles, et noored rohelised, kes on parlamendis tööl, on seda rääkinud.

Peltokangas soovitab sellised õpikud koolidest ära korjata, kuna sellist jama ei tohiks soome lastele õpetada.

Inimesed on kommentaarides välja toonud, et ühiskond on tõesti väga segaseks muutunud. Peltokangasele aga soovitakse edu ja jõudu hulluse vastu võitlemisel.

Mõned kommentaatorid on väitnud siiski, et sünnitanud pole mitte mehed, vaid meheks ümber lõigatud naised.