NordenBladet – President Kersti Kaljulaid kohtus täna Taani kuninganna Margrethe II-ga, kes on Eestis visiidil tähistamaks Eesti 100. aastapäeva ning Taani lipu Dannebrogi 800. aastapäeva.

Eesti riigipea sõnul on Eesti ja Taani samameelsed Põhja-Euroopa riigid, partnerid Euroopa Liidus ja liitlased NATOs ning meie inimesed on tihedalt seotud peaaegu igal elualal. Vabariigi Presidendi sõnul hindab Eesti väga Taani panust meie regiooni kaitsmisesse ja panust Eestis paiknevasse liitlaste lahingugruppi.

President Kaljulaidi ja kuninganna Margrethe kohtumisel arutati kahepoolseid häid suheid, keskkonnateemasid ning Läänemere koostööd.

Hommikul läks president Kaljulaid kuninganna jahile Dannebrog vastu jahiga Admiral Bellingshausen, mis alustab varsti reisi Antarktikasse. Seejärel toimus Lennusadamas pidulik vastuvõtutseremoonia. Pärast kohtumist Kadriorus avasid kuninganna Margrethe II ja president Kaljulaid Kadrioru Väliskunstimuuseumis näituse „Dannebrog – taevast langenud lipp. Taani kuldaja kunst“

Õhtul toimub Estonia kontserdimajas galakontsert „Eesti 100 ja Dannebrog 800“. Seejärel pakub president Kaljulaid kuninganna Margrethe II auks galaõhtusöögi Arvo Pärdi Keskuses. Visiit lõpeb 16. juunil teenistusega Tallinna Toomkirikus.

Avafoto: Kersti Kaljulaid (Presidendi kantselei)