NordenBladet – Mäletan, kui vanema tütre lasteaia lõpupeol lasteaiakasvataja ütles mulle, et teie tütar Estella Elisheva on andekas absoluutselt igal alal. Et ükskõik, millega ta ka ei tegele, teda saadab edu – ta on andekas kunstis, muusikas ning spordis, ta teeb fantastilisi ja omapäraseid maale, laulab, mängib pilli, tantsib ja toob auhinnalisi kohti spordivõistlustelt. Ja nii ta on, sest ta on ju minu tütar.. Hahaaa..

Minuga on sama lugu, ma ei tea, kas ma nüüd just andekas olen aga mul on väga palju hobisid. Mina ei saa nii, et mul on üks töö või hobi terve elu ja muuga ma ei tegele – see oleks nagu üheksast viieni kontoris istumine, mis minu puhul ei tule üldse jutuks. Ajakirjandus ja kirjutamine on olnud mu kirg läbi elu – olen nii uhke enda üle, et olen suutnud luua nii suure meedia nagu see on NordenBladet oma mitmete alalehtede ja blogijatega. Lahe on pakkunda konkurentsi Põhjamaade suurimatele ja vanimatele meediakontsernidele.

Ent mida aasta edasi, seda enam ihkab mu hing maale. Sügavale maale – kohtadesse, kus on loodust rohkem kui inimesi. Õnneks on tänapäeval võimalik pea kõiki oma tegevusi juhtida läbi interneti kodust. Mulle meeldib väga lugeda erinevatest ravimtaimedest ning aasta läbi korjata erinevaid ravimtaimi, et neid ravieesmärkidel raviteedeks teha või siis meie E&S kosmeetikasarjas kasutada. Hindan väga puhast põhjamaist loodust!

Elisheva & Shoshana (rahvasuus E ja S) brändi loomine oli taas üks minu kirg ja hobi – selle brändi lõin koos tütarde Ivanka Shoshana ja Estella Elisheva´ga, et meil oleks rohkem ühiseid tegevusi. Algselt oli tegu vaid blogiga, kus kajastasime oma tegevusi, tänaseks on lisaks blogile kasvanud sellest välja ka bränd, mille all toodame ja müüme käsitöökosmeetikat, keraamikat (paljud tööd on näha Instagrammis ning varsti panen ka blogisse üles), kudumeid ning nüüdsest ka maale! Kõik on loomulikult 100% meie enda kätetöö. Käsitöökosmeetikast on meil hetkel tootevalikus käsitööseebid, vannisoolad, magneesiumtooted (juuksekasvu ja peanahka raviv sprei ning kehaõli liigestele) ning kohe-kohe ka juuksenääpse ehk folliikulit stimuleerivad shampoonid. Keraamikat teeme eritellimustööna – taldrikuid, tasse, vaase, kausse, vaagnaid, seebialuseid, dekoratiivelemente jne. Ükski toode ei kordu, teeme vaid täiesti unikaalseid (one of a kind) tooteid. Ainulaadsus ja originaalsus on kunsti puhul oluline, keegi ei taha koopiat. Kudumitest teen vahvaid salle-mütse lastele ja noortele ning nüüd hakkasin ka maalima! Igasugune käsitöö meeldib mulle väga ja tütardele ka!


9x Instagram/@helenareetennet

9x Instagram/@Ivanka.Shoshana

9x Instagram/@Estella.Elisheva


6x Instagram/@helenareetennet

Mul on imeline kodu, aed on kaunis nagu muinasjutt ning ümbrus inspireerib mind väga. Köök on üks minu meeliskoht, ning see meenutab korralikku nõiakööki. Vahel tunnengi, et olen nõid, sest näen nii palju asju ette. Köögis ripuvad ja kuivavad mul taimed; keset kööki on suur puudega köetav ahi, mille all praksuvad puud; seinad on täis maale ning rohked riiulid täis pooleliolevaid töid, potsikuid ning E&S-i tootearendusnäidiseid. Vana laudpõrand kääksub mõnusalt minu keharaskuse all, käes on tass hõõguvat enda korjatud taimedest meega ravimteed, kass hõõrutab end ümber minu jalgade ning aknast avaneb imeline vaade. Olen üksi ja keegi ei kritiseeri.. Nendesse hetkedesse võiks uppuda!

Meedia, loodus, herbaatika ja fütoteraapia on saatnud mind läbi aastate,  ent maalikunst ning keraamika on pigem viimase aja hobid. Olen hakanud koguma kunsti ning nüüd otsustasin ka ise maalimisega tutvust teha. Vaata kahte esimest tööd SIIT ja SIIT. Mõtlesin täna hommikul, et kui alates nüüdsest maalin ja teen regulaarselt keraamikat, siis olen 20-aasta pärast juba tuntud ja kogenud maalikunstnik ja keraamik ning 60-aasta pärast on mu lastel võimas ning arvestatav kunstikogu. Mulle meeldib endast jälg jätta ning seda ma ka teen. Minus on nii palju energiat, armastust ja jõudu, mida tahan õigesti ja positiivselt voolida, et maailma muuta — NordenBladet´ist saab tuntuim Põhjamaade meediakanal, mis suunab inimesi tagasi maakohtadesse ja loodusesse, mis õpetab mäletama minevikku ning hoidma ja austama kultuuri. Elisheva & Shoshana saab tuntuimaks Põhjamaiseks kvaliteetbrändiks, mis ülistab puhast loodust, käsitööd ning kohalikku kunsti ja kultuuri. Ning minu maalid ning keraamika toovad tulevikus rõõmu ja silmailu paljudesse kodudesse!

 


Maal: “Kronoberg”, Helena-Reet Ennet (Mai 2019)

Tahan, et mu lapsed kasvaksid põnevas ja loomingut täis kodus. Tahan, et nad usuksid endasse, kasvaksid spirituaalselt ning areneksid käeliselt ning teaksid, et me kõik oleme OMA ELU KUNSTNIKUD!