NordenBladet — Mehed peaks õnnelik olemiseks abielluma, aga naised on kõige õnnelikumad üksikutena ja ilma lasteta. Vallalised ja ilma lasteta naised on ühiskonnas kõige õnnelikumad, väidab õnne-ekspert, Londoni majanduskooli professor Paul Dolan.

Meestel on abielust kasu, sest siis nad „rahunevad maha”. Naiste kohta see ei käi. Abielus mehed võtavad vähem riske, teenivad rohkem raha ja elavad kauem. Naiste puhul on vastupidi: nad surevad pärast laste saamist varem. Teadlase väitel on ühiskonnas kõige tervem ja õnnelikum alamgrupp vallalised ilma lasteta naised.

Dr. Dolan ütles, et kui oled mees, peaksid kaaluma abiellumist, aga kui oled naine, siis pole vahet, vahendab Daily Mail.

Uuringute järgi on abielus paarid vaid siis kõige õnnelikumad, kui nende küsitlemise ajal istub teine kaasa samas ruumis. Kui neilt sama asja eraldi küsida, siis olukord muutub ja nad tunnistavad, et on tegelikult õnnetud.

Dr. Dolani väitel peaks uuringud võtma maha stigmat naiste vallalisena elamiselt. Meeste puhul aitab abielus olek neil võtta vähem riske. Seetõttu on abielus mehed tervemad. Abielus naistel aga esineb palju enam haigusi kui vallalistel naistel.

Samas tunnistas Dr Dolan, et ilma lasteta elu võib mõned naised muuta õnnetuks, kuna lapsi peetakse elus edasijõudmise ja edu tunnuseks.

Laiemas plaanis aga ei tohiks vaadata halvustava pilguga 40ndates eluaastates naisi, kes on vallalised ja kel pole lapsi. See ei tähenda, et neil oleks midagi viga, kui nad pole omale leidnud elukaaslast. Võib hoopis mõelda, et nad pole omale leidnud sellist elukaaslast, kes teeb nad õnnetuks, mistõttu nad surevad varakult.

Avafoto: Pexels