NordenBladet — Politsei uurib juhtumit, kus Soome koonderakonna endiselt rahvasaadikult Eero Lehtilt üritati arvete abil välja petta 13 miljonit eurot. Politsei info kohaselt pandi kuritegu toime 2015. aasta jaanuaris. Lehtile on saadetud sellest ajast arveid, mille tema jurist on tunnistanud õigustühiseks, vahendab Helsingin Sanomat.

Politsei info kohaselt saadeti algul arveid elektrooniliselt e-posti kaudu. Pärast seda aga nõuti raha välja kohtu kaudu. Tegemist on politsei info kohaselt nn protsessipettusega, kus ametivõimu survestatakse tegema ühe osapoole suhtes teatud otsust. Pettus pannakse toime siis, kui ametivõimud teevad kannatanu suhtes otsuse, mida nad muidu poleks teinud.

Selliste protsessipettuste käigus kasutatakse ametivõimu enda kasuks ära. Kuigi nõue oli alusetu ja see kohtus kinnitust ei leidnud, on sellega tekitatud teisele osapoolele märkimisväärset kahju. Teoga püütakse teisele osapoolele kahju tekitada.

Rahvasaadik on politsei info kohaselt raha nõudnud firmaga tegemist teinud 2000ndate aastate alguses. Politseiuurimise käigus aga ei selgunud, et nõuetel oleks olnud mingisugust alust.
 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT