NordenBladet — Oulu kohus mõistis täna, kolmapäeval 3 aasta ja 8 kuu pikkuse reaalse vanglakaristuse tadžiki mehele Muso Asojevile, kes oli kohalikus mošees vägistanud alla 10-aastase tüdruku. Kuriteod pandi toime eelmise, 2018. aasta 7. juuli ja 7. oktoobri vahelisel ajal. Kaleva info kohaselt pandi kuriteod toime mošees.

Kohtu info kohaselt oli 1975. aastal sündinud Asojev katsunud neljal korral alla 10-aastast tüdrukut seksuaalsetest piirkondadest ning viimasel korral vägistas ta tüdruku oma sõrmega. Kohus arvestas karistuse määramisel asjaoluga, et tüdruk oli kaitsetus olukorras.

Süüalune end süüdi ei tunnistanud, vaid ütles, et tüdrukut sunniti valetunnistust andma. Kohus aga ei näinud põhjust lapse jutus kahelda. Kohus arvestas sellega, et süüalune oli pandud tegelema lapse usualase kasvatusega. Tüdruk käis mošees Koraani õppimas.

Asojev vangistati 24. oktoobril ja ta on sellest ajast peale olnud vangistuses. Ta on Tadžiki kodanik. Lisaks vanglakaristusele tuleb mehel tasuda kannatanule 10 500 eurot hüvitist. Kohtuotsus on kannatanu kaitsmiseks salastatud.

Üks Kalevale infot andnud inimene ei saanud aru, miks imaam Abdul Mannan selles olukorras kannatanu peret ei kaitsnud. Imaam oli öelnud, et kui kannatanu pere politseile teatab, siis toob see mošeele probleeme ning mošee võidakse kinni panna.

Kalevale ütles imaam aga seda, et ta ei usu, et kuriteod pandi toime mošees, kuna seal on kaamera ning inimesi käib kogu aeg sisse ja välja. Imaami väitel pole kuriteo kohta mingeid tõendeid ning mošee on püha koht ja seal ei saa midagi säärast toimuda. Imaam ütles, et ei öelnud kannatanu perele midagi politseisse teatamise kohta. Imaami väitel olid kannatanu pere liikmed ise otsustanud pöörduda politseisse ja imaam oli öelnud, et tehke nagu heaks arvate. Kohtu otsust ei soovinud imaam kommenteerida.