NordenBladet — Jalgpalli MM-ist Venemaal on juba ligi aasta möödas, ent sellele vaatamata on Venemaal veel tuhandeid nn fänne, kes võivad minna üle piiri Soome. Vene siseministeeriumi info kohaselt oli jaanuari lõpus Venemaal veel ligi 5500 jalgpallituristi Nigeeriast, Vietnamist, Babgladeshist ja Senegalist. On tõenäoline, et nad tahavad edasi liikuda Soome, vahendab Ilta-Sanomat.

Möödunud suvel üritasid „fännid” minna üle piiri põhiliselt Soome, Eestisse ja Norrasse.

Venemaa pikendas Fan-ID-de kehtivust pärast MM-i nii, et turistidel oli õigus olla Venemaal kuni 2018. aasta lõpuni. Tegemist oli Vene presidendi Vladimir Putini otsusega turismi soodustamiseks, et parandada Venemaa imagot.
Pärast viisade aegumist on Venemaal hakatud neid isikuid välja saatma, aga jaanuaris suudeti ligi 12 000 maale jäänud turistist välja saata vaid pooled. Ülejäänud on Venemaal peitu pugenud.

Peidus isikutest on 1863 Nigeeriast, 911 Vietnamist, 456 Bangladeshist ja 253 Senegalist. venemaal on käimas suur politseioperatsioon nende isikute leidmiseks ja välja saatmiseks. Eesmärk on nad välja saata märtsi lõpuks. On aga võimalik, et osa neist isikutest läheb läbi metsade näiteks Soome.