NordenBladet — Stockmanni omanikud otsustasid vahetada välja kolm juhatuse liiget ja värbasid juhatuse esimeheks Soome tuntuima kriisijuhi, 72-aastase Lauri Ratia. Ratia on elukutselt insener ja tööstusvaldkonna nõustaja ning saanud tuntuks kui elu ja surma piiril kõikuvate ettevõtete päästja. Teda on varem palgatud päästma Turu laevatehast ja lahendama endise Talvivaara kaevanduse probleeme. Ratio on seni töötanud Talvivaara kaevanduse omanikfirma Terrafame juhatuse esimehena, vahendab Helsingin Sanomat.

Stockmanni aktsia on pooleteise aasta jooksul kukkunud 75 protsenti. Suurim probleem on olnud ettevõtte põhitegevuse ehk kabamaja teenuse kahjum. Ratialt oodatakse ka Stockmanni kriisist välja toomist, selleks sõlmivad Stockmanni neli suuremat osanikku temaga eraldi lepingu „nõuandeteenuste osas, mis aitavad Stockmanni väärtust tõsta”.

Juhtkonna palgad jäävad samaks, mille kohaselt makstakse juhatuse esimehele palka 80 000 eurot aastas.

Kevadel toimuval aktsionäride koosolekul vahetuvad kaheksast juhatuse liikmest kolm. Juhatuse liikmed Kaj-Gustaf Bergh, Jukka Hienonen ja Michael Rosenlew on teatanud, et juhatuse liikmetena enam ei jätka. Hienonen on ettevõtte praegune juhatuse esimees.

Omanikud on teinud ettepaneku valida 21. märtsil toimuval aktsinäride koosolekul uuteks juhatuse liikmeteks Ratia, Stefan Björkman ja Peter Therman.

Björkman on insener ja rootsikeelset kultuuri toetava ühenduse Konstsamfundet esimees. Konstsamfundet on Stockmanni oluline aktsiönär.

Therman töötab nõustajana konsultatsioonifirmas MPS ja juhatuse aseesimehena investeerimisfirmas Hartwall Capital.

Stockmanni juhatuse aseesimeheks saab Leena Niemistö, kes on praeguse juhatuse liige. Lisaks temale jätkavad juhatuses veel Niemistön lisäksi Eva Hamilton, Esa Lager, Tracy Stone ja Dag Wallgren.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT