NordenBladet – Meie suur Soome ringreis on viinud meid juba päris põhja ning nagu ma eelmises postituses kirjeldasin (loe SIIT), mida enam põhjapoole, seda imelisemaks Soome muutub. Kolari-Kittilä vaheline tee oli nagu muinasjutt – põhjapõdrad olid kõikjal teede ääres ning ka maanteel. Mina ja lapsed ohhetasime ja ahhetasime igal kilomeetril, mida läbisime. See oli väga eriline tunne. Lisaks on sealkandis vähe asustust ja palju loodust, mis mulle väga meeldib.

Kuna ma ei julgenud kiiresti sõita, et mitte põhjapõtradele otsa sõita ning me peatusime iga kännu juures, et pilti teha, võttis sõit Oulust läbi Kolari Sirkasse enneolematult kaua aega. Kui lõpuks kohale jõudsime oli kell juba kaheksa ning ma olin sõidust suht läbi ja väsinud.  Enne reisi tegin korralikku kodudööd ning kaalusin põhjalikult, kus erinevates kohtades ööbida, et reisist maksimum välja pigistada. Põhja Soomes Sirkkas langes valik Levi Hotel SPA -le (Levintie 1590, 99130 Sirkka, Soome) – lastega mugavaim koht kus peatuda –  hea asukoht keskuses, tasuta mugav suur parkla, kvaliteetne hotell, luksustoad, hea teenindustase, mitmed head hotellirestoranid, SPA ja basseinikompleks, lühike maa jala kõikjale (näiteks suusamäele, suveniiripoodidesse).  Ühesõnaga kõik mis vaja ühes kohas. Meie peatumise tegi superluksuslikuks ka asjaolu, et meie Superior-toale oli juurde lisatud ka sellega ühenduses olev Junior sviit, seega oli meil kokku kaks eraldi magamistuba, kaks eraldi WC-d ja vannituba, elutuba, saunakompleks, kaks rõdu ning ning rääkimata pisimugavustest (kolm suurt lameekraaniga telekat, seif, triikimislaud ja triikraud, riidekuivatuskapp, Wifi, sussid, hommikumantlid jne). Lastele oli kingituseks pandud kaks korvi käsitööshokolaadide, karastusjookide ja kommidega ning pehmed mänguasjad ning toas ootas meid complimentary (tasuta) kutse kolmele Kekäle restorani (Levi uusim ja populaarseim tipprestoran) ning tervituskaart hotelli managerilt. Lisaks tuli meid tervitama hotelli juht isiklikult! Olen nii liigutatud, et NordenBladet´it kõikjal nii südamlikult ja personaalselt vastu võetakse – tekitab nii sooja tunde! Aitäh selle imelise üllatuse ja kingituse eest!

 

https://www.instagram.com/p/BpR31bxn8k5/











https://www.instagram.com/p/BpSPufpHgcV/

https://www.instagram.com/p/BpSO_hwnz0G/

https://www.instagram.com/p/BpSClhOHjf5/

https://www.instagram.com/p/BpTrsJAn_FK/

Kui me olime kõik toad ja lisaruumid läbi uudistanud, otsustasime veel samal õhtul hotelli juurde kuuluvasse Levi SPA-sse minna. Kuigi SPA on hotelliga eri majades, pääseb sinna ilusti läbi koridoride ilma õue minemata. Hästi mõnus suur SPA-oli ning mulle meeldis see, et oli lahedaid torusid ent ükski nendest polnud ohtlik – liiga kiire veevooluga või liiga kõrgelt sügavasse vette kukkuv. Emana tegi see minu oleku seal palju mõnusamaks. Soome “SPA eksperdina” võin öelda, et minu meelest on see parim SPA Soomes, no ja kui mitte parim, siis TOP3-s igal juhul. Mõnus soe vesi, palju erinevaid basseine, saunad, kaks suurt eraldi basseinikompleksi sees ning basseinid ja Jacuzzid õues. Lisaks avaneb imeline vaade mäele!

https://www.instagram.com/p/BpSRG4TnnLv/

https://www.instagram.com/p/BpSQet4HKsI/

Peale SPA-d tegin mina arvutis veidi tööd, Ivanka Shoshana laotas oma mänguasjad elutuppa ning mängis nendega ning Estella Elisheva tegeles meie sotsiaalmeediaga. Kogu meie ümber Soome reisist, mis toimus oktoobris-novembris, tegime live-ülekande ka Instagram´is (@helenareetennet) ning nüüd on võimalik järjest ilmuvaid reisikirju lugeda neljas keeles – eesti keeles (NordenBladet.ee), inglise keeles (NordenBladet.com), soome keeles (Ohmygossip.fi) ja rootsi keeles (Ohmygossip.se) veebilehtedelt. Reisikirjades räägin kus täpselt käisime ning jagan kasulikku infot ja huvitavaid fakte ning linke erinevatest Soome paikadest – kuumadest turismiobjektidest, avastamata pärlitest, premium hotellidest, tippklassi restoranidest, SPA-dest, seiklusparkidest, loomaaedadest, poodidest, kaubanduskeskustest, ajaloolistest paikadest, puhkekuurortitest jne. Ühesõnaga palju huvitavat infot! NordenBladet´i keskmine lugeja on 45+ aastane jõukas lastega põhjamaine naine ning meie portaalides tehakse igapäevaselt kümneid tuhandeid reisisihtkohti ning turismi puudutavaid otsinguid. NordenBladet on aastatega muutunud Skandinaavia suurimaks Põhjamaade infot, artikleid ja linke pakkuvaks meediaväljaandeks.

Kittilä keskusest ja lennujaamast 17km kaugusel asuv aktiivse spordi ja puhkekeskus Levi on enam kui neljal korral Soome parimaks suusakuurordiks nimetatud, ning see on tõesti maagiline ja ilus koht, kus on väga mõnus perega puhkust veeta. Skandinaavia turvalisus ja mugavus, Põhjamaiste metsade ja looduse müstika ja ilu, väiksele kohale omane hoolivus ja südamlikkus. Kui paljud lähevad Levisse talvekuudel, sest kuskil maailmas pole nii palju lund ja vingeid suusamägesid kui seal, siis mina ütlen, et kevad-sügis ning suvekuudel ei saa te sealt väiksemat elamust! Imelised metsad-mäed ja matkarajad, nunnud palkmajad ja rahulik puhkekülake, golfiväljakud, põhjapõdrad ning Põhjamaine müstika igal sammul – rääkimata virmalistest, mida just sealkandis kõige enam esineb!  Vaatamata sellele, et olete kaugel Põhjas, ootab teid Lapimaal ees tippklassi teenindus, parimad restoranid, ülisuur SPA ning kvaliteet. Muuseas, mitte kaugelt sealtkandist on pärit ka kuulus Lapi nõid – Näkkälan noita, kes oma suurte võimetega on tuntud üle Skandinaavia. Rahvasuu teab pajatada, et just Levi ümbruskonna metsadest kogub ta oma väge ja energiat.

https://www.instagram.com/p/BpTqMtXHzVx/

https://www.instagram.com/p/BpU38jknv5v/

https://www.instagram.com/p/BpU5QBFnaHD/

Hommikusöök söödud, otsustasime minna linnapeale. Levis on avastamist kõvasti, teen teile sellest peagi eraldi postituse, ent väikse kokkuvõtte toon välja ka siin. Autoga reisijatel (nagu meie) on eriti tore Levi avastada, sest kiiresti ja mugavalt on võimalik läbi sõita kogu ümbruskond. Ent ka jala-liiklejatel on mugav kõikjale minna, näiteks Levi Hotel SPA juurest on kiviviske kaugusel kõik vajalik. Levi Express Gondoliga võib sõita mäkke Samiland Exhibition´it (näitust) vaatama – elamus on nii mäkke sõit kui näitus ise. Aadress Tunturitie 205, 99130 Levi.  Levin Lapinkylä´s (Isotaalontie 285), 12 km Levist Rovaniemi poole on vahva igludest koosnev küla, kus võimalus ka põhjapõtru vaadata. Populaarne koht on ka Harjatie 2 (8,5km Levist) põhja poole asuv Sky restoran ja Levin Iglut. Talvisel perioodil on Akantie 180 (7km Levist) avatud ka Levi Ice Gallery ja jäärestoran.

https://www.instagram.com/p/BpTi6K8H5iy/

https://www.instagram.com/p/BpTfLB_n089/

https://www.instagram.com/p/BpTjsbGncfS/

rrrr

https://www.instagram.com/p/BpUh768ncAP/

https://www.instagram.com/p/BpUhTeYnEBI/

https://www.instagram.com/p/BpT2ukVHeTJ/

https://www.instagram.com/p/BpT-PTjH7s2/

https://www.instagram.com/p/BpT-3sgnMJc/



https://www.instagram.com/p/BpT9aoknutH/

https://www.instagram.com/p/BpT4BtcHImX/

Veetsime Levis kaks imelist päeva ning kaks veel imelisemat õhtut. Mõlemal päeval käisime SPA- s ning tutvusime linnakesega. Nii relax ja hea oli olla, et oleks soovinud sinna kauemakski jääda. Teise õhtu tipphetk oli õhtusöök Kekäle restoranis. Kolm käiku maailma parimaid sööke, värskelt renoveeritud hubase miljööga kaasaegses ja kaunis restoranis!  Yammmmmm… Söögid viisid keele alla ning olid kaunilt serveeritud (vaata pilte ja videosid ka Instast!). Lapsed olid Levist super vaimustuses, Estella Elisheva isegi ütles, et tema tahab suureks saades kindlasti rikkaks saada, sest rikastel on nii hea elu. Reisimine ning uute toredate kohtade avastamine on tõesti lahe, eriti veel siis, kui võtta aega nautimiseks. See kes märkab ja tunneb rõõmu pisikestest asjadest, see kogeb elus palju! Rikas on kahtlemata hea olla aga rikkus on ka mõttelaad, elustiil ja hoiak, mis algab tegelikult meie peast.

Järgmine päev ootas meid aga sõit Rovaniemi. Sellest juba järgmises postituses.
Kallistan!








https://www.instagram.com/p/BpUuFK8nisb/

https://www.instagram.com/p/BpUyGtFnLMZ/

https://www.instagram.com/p/BpUzdF8HtvF/