NordenBladet — Naisüürinik tekitas Soomes Heinolas korteris sellise kahju, et koristamise peale kulus 35 000 eurot. Korteri seinad, põrandad, köögimööbel ja kodumasinad olid rikutud. Naisele mõisteti kohtus kahju tekitamise eest 4 kuu pikkune tingimisi vanglakaristus.

Üürnik elas korteris aastatel 2015-2017. Lisaks karistusele peab endine üürnik kinni maksma tekitatud kahju 35 000 eurot, vahendab Iltalehti.

Kahju tuli välja, kui naaber märkas, et korteris enam ei elata. Ta võttis ühendust korteri omanikuga, kes sai teada, et üürnik on lahkunud. Omaniku ees avanes hirmus pilt – terve korter oli prügi täis. Ligi 35-ruutmeetrise korteri köögimööbel, kodumasinad ning saun ja vannituba olid rikutud. Rikutud olid ka põrandad ja seinad. Põrandale olid jäetud isegi kassi väljaheited.

Häving oli selline, et omanik pidi tegema korteris kaks kuud kestnud remondi.

Üürnik tunnistas kohtus üles, et oli korteri ära rikkunud ja oli nõus kahju hüvitama. Kohus määras 1996. aastal sündinud naisele karistuseks 4-kuulise tingimisi vanglakaristuse ühes aasta ja kolme kuu pikkuse katseajaga, lisaks peab endine üürnik tasuma kahju hüvitise 35 000 koos intressiga ja 1000 eurot kohtukulusid.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT