NordenBladet — Reisilaeval Finnfellow kadus teisipäeva õhtul Turu saarestikus ootamatult elekter ja laev jäi seisma. Naantalist Rootsi Kapellskäri teel olnud firma Finnlines reisilaev Finnfellow jäi ööseks Turu saartestikus laevatee äärde ankrusse, et viga parandada, vahendab Ilta-Sanomat.

Teadaolevalt põhjustas elektrikatkestuse generaatori telje viga. Merevalve sai teate juhtunu kohta teisipäeva õhtul kell 23.11. Laeval on teadaolevalt 136 reisijat ja 34 meeskonnaliiget.

Laevaliiklust jälgiva veebisaidi Marinetraffic info kohaselt oli laev kella poole ühe ajal öösel Airismaa saarest kirdes. Kohale on saadetud patrull-laev Tursas, mille ülesanne on olla valmis ja olukorda jälgida.

Laeval olevatel inimestel teadaolevalt midagi häda pole. Nüüd on kaks võimalust: kas mootorid saadakse käima või laev pukseeritakse tagasi.

MS Finnfellow on 2000. aastal Hispaanias valmistatud reisi-kaubalaev, mille pikkus on 189,7 meetrit ja laius 29,5 meetrit. Laeval on palju ruumi autodele ja kajutid 440 reisijale. Laeva kodusadam on Helsingi.

 

Allikas: Eestinen.fi
Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT