NordenBladet — Varem muusikuna tegutsenud 73-aastane soome mees elab juba viimased 28 aastat autos. Praegu on mees kolinud Hispaania lõunarannikule Fuengirolasse – ja elukoht on endiselt auto.

Muusik Esa ”Nätsi” Rosvall ei suuda ühe koha peal olla. Nõnda on ta leidnud omale sobiva elamise mooduse. Ta on elanud 28 aastat autos, neist viimased 7 aastat Hispaanias, vahendab Iltalehti.

Soomes on mehel haagissuvila, kus kodumaal käies ööbib. Hispaanias elab soomlane Citroen Berlingos, mille ta leidis ühest remonditöökojast ja korda kõpitses. Autos on palju erinevaid laekaid ja katuseaknad. Autos on lisasoojendi, mis annab sooja. Gaasipliidil saab teha hommikuse kohvi ja süüa.

Kahe Poris elava tütre hoiatustele vaatamata käis Nätsi suvel autoga Soomes ja nüüd on ta teel tagasi. Lendamine ning elamine üürikorteris mehele ei istu.

Nätsi pole kogu elu alkoholist hoolinud, aga muusiku elukutse talle meeldib, kuna sellega seoses saab ringi sõita. 1980ndatel tegeles ta tsirkusega, millega seoses sõitis isegi Venemaa läbi.

Autos elav Nätsi on pidanud üle elama vaid ühe varguse – kord Barcelona ligidal võeti tal auto tagaistmelt kott raha ja dokumentidega. Järgmises peatuspaigas sai ta oma asjad tagasi, aga 100 eurot raha oli läinud.

Möödunud aasta Hispaanias oleks võinud jääda mehe jaoks viimaseks. Nimelt nägi ta unes, et uss on roninud tema jalgade juurde magamiskotti. Kui ta ärkas, sai aru, et see oli olnud uni. Peeglisse vaadates aga märkas, et üks näopool oli alla vajunud. Kui veel üks käsi oli tundetu, helistas tuttav mees kiirabisse. Nätsi oli saanud kergekujulise ajuinfarkti, millele saadi õnneks kiiresti jaole ja seetõttu ei ole sellest jäänud nähtavaid jälgi.

Mitmel alal tegutsemise eest omistati Nätsile möödunud aastal Soomes kunstnikupension.

Loe kõiki NordenBladet´i “Soome uudised & info” rubriigi artikleid SIIT